Lezing-nieuwetijdskinderen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top 5

8606 JT Sneek

Mail naar info@helenopnatuurlijkewijze.nl

of bel 06-29115607 voor:

  • reserveren consult in de praktijk
  • tijd afspreken voor telefonisch consult op advieslijn
  • bestelling producten en boeken van workshop/cursus

 

SiteLock

Lezing:

Hoe herken je Nieuwetijdskinderen?

 

 

 

 

 

Lezing nieuwetijdskinderen

 

In mijn werk als Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut krijg ik vaak de vraag "Wat zijn nu eigenlijk nieuwetijdskinderen?" en telkens weer blijft het lastig om dat in één of twee zinnen uit te leggen.

 

Misschien kan ik het beter doen aan de hand van een gedicht. Dit gedicht komt van de kalender van HARTverwarmendWijs, een organisatie die zich inzet voor een ander onderwijssysteem en dit doet met co-creators.

 

 

Ik

 

Zie mij

 

zie mij écht

 

Hoor mij

 

luister écht

 

Praat tegen mij

 

neem me serieus

 

Beantwoord mijn vragen

 

geef mij uitleg als ik erom vraag

 

Bekritiseer mij niet onnodig

 

laat mij nadenken over mezelf

 

over mijn kunnen, weten en denken

 

Straf mij niet

 

niet omdat jij ouder en groter bent

 

niet omdat jij gelijk denkt te hebben

 

niet omdat jouw oordeel allesbepalend is

 

Geef me wel grenzen

 

en regels

 

niet teveel

 

ik zou verdwalen

 

Beloon met niet met stickers, beloftes en cadeaus

 

maar toon mij je liefde en genegenheid

 

niet om wat ik kan

 

niet om wat ik weet

 

maar om wie ik ben

 

Zie mijn wezenlijke ik

 

mijn kern

 

mijn zijn IK

 

 

(auteur: Manja Haze)

 

Wie zijn nieuwetijdskinderen

 

Het woord “nieuwetijdskinderen”, dekt voor mij de lading niet en ik zou liever het woord “nieuwetijdsmensen” willen gebruiken. Naast de jonge kinderen zijn er namelijk ook jongeren en volwassen nieuwetijdskinderen die vastlopen in hun leven. Ze willen graag vanuit hun hart leven, zoals het de bedoeling was toen ze op aarde kwamen. Maar door omstandigheden of de omgeving waar ze terecht komen kunnen ze dat niet doen. Dan gaat het wringen en het lichaam protesteert of er ontstaat gedrag wat men (de maatschappij) niet als gepast beschouwt. Steeds meer gaan hoofd en hart wringen. Het verstand zegt zus en het gevoel zegt zo en lichamelijke of psychische klachten kunnen daardoor ontstaan.

 

Wat kan het gedrag van nieuwetijdskinderen zijn?

 

Nieuwetijdskinderen kunnen druk en chaotisch zijn of juist heel teruggetrokken en krijgen dan vaak het stempeltje ADHD, ADD, PDD-NOS of autisme terwijl er iets anders aan de hand is. Ze hebben ogen die dwars door je ziel heenkijken, hebben wijze uitspraken en bedenken creatieve oplossingen. Daarbij zijn ze gevoeliger dan kinderen uit vroegere generaties. Dat komt omdat hun geestelijke lichamen een beetje zijn gaan ‘lubberen’ en niet meer zo vast aan het fysieke lichaam zitten.

 

Nieuwetijdskinderen en hun gevoeligheid

 

Ze hebben een grote aura, dat is zoiets als een onzichtbare energiebel om je heen. Die aura heeft kleuren en sommige kinderen kunnen die kleuren zien. Ze kunnen ook heel goed aanvoelen wat er in een ander omgaat. Ze slaan (vaak onbewust) hun aura om andere mensen heen en voelen dan de ander zijn of haar emoties. Als deze kinderen daar dan in hun kinderlijke onschuld een opmerking over maken, kan het bij volwassenen soms een boze reactie uitlokken. Een volwassene kan zich betrapt voelen en het kind begrijpt niet wat het ‘fout’ heeft gedaan. Kleine kinderen hebben hun aura onbewust openstaan en kunnen last krijgen van stemmingswisselingen. Ze kunnen dan ook geen antwoord geven waarom ze zich zo boos of verdrietig voelen.

 

Overprikkeling nieuwetijdskinderen

 

Sommige kinderen worden overprikkeld door indrukken. Dat kunnen geluiden, licht of vormen zijn en dan moeten ze zich afreageren. Ze kunnen hun energie niet kwijt en dan kan het dus geen kwaad om ze even uit te laten razen. Als ze een hele tijd stil hebben moeten zitten, laat ze hun energie dan bijvoorbeeld maar even wegspringen op de trampoline. Andere kinderen willen juist rust en even alleen op hun kamer zijn. Soms zelfs met de gordijnen dicht. Even lekker niks. Voor ouders en leerkrachten is het niet altijd even gemakkelijk met het kind om te gaan.

 

Hoe gaat de maatschappij om met nieuwetijdskinderen?

 

De gevoeligheid van nieuwetijdskinderen wordt door de medische wereld behandeld met Ritalin en andere medicatie, maar ouders die liever een natuurlijke manier zoeken, kunnen in mijn praktijk natuurgeneeskunde Helen op Natuurlijke Wijze terecht. Het is de bedoeling dat we onze samenleving zo omvormen dat deze kinderen zich hier welkom voelen en kunnen leven, zonder als ziekelijk, afwijkend of wat dan ook bestempeld te worden. Deze kinderen vormen straks onze nieuwe wereld zonder scheidsmuren, zonder dogma’s en met mensen die denken en handelen vanuit hun hart.

Huiskamerlezingen en

lezing op locatie

 

Ik geef huiskamerlezingen bij mij thuis en ik kan dit ook op locatie doen, bijvoorbeeld op een ouderavond van school of een bibliotheek. Oudere kinderen zijn ook welkom bij de lezingen. Ze zullen veel zaken herkennen van wat ik vertel.

In mijn lezingen neem ik de ervaringen vanuit mijn praktijk mee en ik leg uit hoe geholpen kan worden bij vastlopen.

 

Om mij te boeken, neem dan s.v.p. contact op via tel: 06-29115607 of via het formulier.

 
 
 
Huiskamerlezing bij mij thuis
Lezing op locatie
Informatie
 
 
 
Ja
Nee
 
 

Interview nieuwetijdskind en moeder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik kan mij best voorstellen dat het moeilijk is een beeld te krijgen van hoe een nieuwetijdskind in elkaar steekt en waar het tegenaan loopt.

 

Daarom heb ik een nieuwetijdskind en haar moeder geïnterviewd en een kinderleesboek geschreven met hun ervaringen, mijn ervaringen en die van mijn kinderen. Schrijven doe ik heel graag en het viel mij op, dat er niet veel boeken zijn voor deze groep waar ze zichzelf in kunnen spiegelen.

 

Het is een leuk spannend, spiritueel en verrassend verhaal geworden dat lekker vlot leest (tenminste dat is wat anderen mij vertellen :-).

 

Er zijn voldoende boeken over nieuwetijdskinderen geschreven, maar niet vóór deze kinderen. Je kunt er hier een paar vinden.

 

Dat wil niet zeggen dat het niet een geschikt boek is voor alle andere kinderen, want die leren juist ook weer hiervan. Ik krijg trouwens ook hele fijne reacties van ouders en oudere mensen die zichzelf in het boek herkennen.

 

En wat misschien ook heel belangrijk is om te vertellen is, dat het boek in een dyslectisch lettertype in blauwe letters is gedrukt. Het is dus te lezen voor iedereen dyslectisch of niet.

 

Wil je meer weten over het boek of een voorbeeld stukje zien van de tekst. Daar is hij ook te bestellen.

 

 

Ik heb het boek in eigen beheer uitgegeven.

Het is nu ook te verkrijgen bij Kinderboekenwinkel Bolleboos

in de Scharnestraat in Sneek.

Reactie op mijn lezing Nieuwetijdskinderen

 

"Dankjewel voor je interessante en mooie lezing over Nieuwetijdskinderen.

Jij hebt een positieve en vrolijke en mooie uitstraling!

Veel herkenning en bevestiging, en ook weer nieuwe dingen geleerd. Prachtig!"

 

Bianca

© Helen op Natuurlijke Wijze - Geertje Swart - Top 5 - 8606JT Sneek - 06 29115607 - info @ helenopnatuurlijkewijze.nl - KvK 59142383