Workshop-Mandalas

Bel 06-29115607 voor:

 • reserveren consult in de praktijk
 • tijd afspreken voor telefonisch consult op advieslijn (0909-0206 Box 10)
 • bestelling producten
 • boeken van workshop/cursus of vragen daarover

Bel 0909-0206 en kies Box 10 voor:

 • Vragen over hooggevoeligheid, nieuwetijdskinderen en gezondheid
 • Adviezen
 • Telefonische consulten
SiteLock

 

Intuïtief

Mandalatekenen

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekenen en kleuren heeft een ontspannende en helende werking op lichaam en geest en wordt al eeuwen lang beoefend. Je gaat leren contact te maken met je binnenwereld en die informatie om te zetten in de vorm van een intuïtieve mandala.

 

Om mee te doen hoef je niet goed te kunnen tekenen. We gaan ook niet technisch tekenen, want het gaat erom dat je contact maakt met je innerlijke wereld en dat via je handen naar buiten laat stromen in een ronde tekening. Contact maken met je binnenwereld doen we via een korte meditatie, waarna we met tekenen beginnen. Iedere keer met een ander thema of een speciale mandalavorm. Iedereen kan meedoen. Er bestaat geen goed of fout, want het is jouw tekening en jouw binnenwereld.

Materialen mandalatekenen

We werken met 170 gr papier van kunstenaarskwaliteit of ander materiaal om op te werken (hangt van het thema af), teken- en kleurmateriaal van kunstenaars-kwaliteit om in de workshop mee te werken. Daarnaast krijg je koffie en thee met wat lekkers (op verzoek is glutenvrij e.d. mogelijk). Tijdens de workshop wordt er ook advies gegeven over de materialen waarmee je kunt werken als je er thuis verder mee aan de slag wilt. Er is ook een leuke kortingsactie voor de deelnemers die graag zelf materialen willen aanschaffen bij Planting in Sneek.

 

Ik werk in kleine groepjes vanwege de intieme sfeer. Vrijblijvend worden de mandala's nabesproken en toegelicht. Er is ruimte voor 4 personen per workshop.

 

 

Tijdstip: 19.30 – 22.00 uur

 

Locatie: in mijn praktijk, Top 5 in Sneek

 

Investering in jezelf:

Per workshop €24,95,=*

 

* incl. gebruik materiaal en papier van kunstenaarskwaliteit, het duiden van je mandala, koffie/thee en wat eigengebakken lekkers (eventueel glutenvrij e.d.) en een uitgebreide hand-out per onderwerp.

 

De workshops dienen vooraf te worden betaald als bevestiging van je deelname. Je ontvangt daarvoor een factuur.

Thema: chakra mandala

 

Deze avond wordt er met hulp van chakrakaarten gekeken welke chakra aandacht nodig heeft en wat die chakra precies nodig heeft. Deze keer schuift een nieuwe cursist aan die nog geen ervaring heeft met mandalatekenen. De sfeer is gemoedelijk en er wordt genoten van de Reishithee (van de keizerlijke paddestoel) en de gebakken speltmeelkoekjes. Na een korte meditatie om even los te komen van alle drukte van de dag, gaan we aan de slag. Het frappante is dat twee van de cursisten dezelfde chakra trekken nl. de kruinchakra en ook nog eens allebei dezelfde tekst. Allemaal herkennen ze wel wat de tekst wil zeggen. Ze krijgen de tekst ook mee naar huis om straks de mandala op te hangen en ernaar te kijken en de tekst (die ook om de mandala heen wordt geschreven) op zich in te laten werken. De avond vliegt weer om en voor we het weten is het alweer 22.00 uur. De nieuwe cursist is helemaal verbaast dat ze zo'n mooie mandala heeft gemaakt en gaat tevreden naar huis. Volgende keer maar eens horen of er ook iets in beweging is gezet....

 

Thema: de golf in de mandala

 

In de knusse ruimte van de praktijk was het gezellig toeven met de aanwezig deelnemers. De opdracht was om in golvende bewegingen te tekenen en dan die golven een paar keer te herhalen. In dat ritme krijg je verbinding met je innerlijke wereld. Voordat we begonnen werd er gestart met een meditatie om even tot rust te komen van de stress van de dag. Daarna werd er heerlijk genoten van het kleuren, de thee en de eigengebakken "gezonde" koekjes. De deelnemers gaven aan graag de volgende keer weer mee te doen.

 

 

Thema: het symbool in de mandala

 

Voor deze avond hadden de deelnemers een stukje huiswerk meegekregen. 'Zoek een symbool wat je aanspreekt en neem dat mee.'Toevallig was het dat twee deelnemers met hetzelfde symbool aankwamen zetten, maar ja... toeval bestaat immers niet. Door erover te praten en het op te zoeken in de boeken waar het teken voor stond, ontstonden er mooie inzichten. Na de meditatie waar ook het symbool een rol speelde werd er weer ijverig getekend, veel gelachen en ervaringen uitgewisseld. Het was een heerlijke ontspannen avond.

 

 

Thema: de geboortemandala

 

Dit is altijd een speciale avond, want er komt tijdens het tekenen veel boven drijven. Eerst heb ik voor de deelnemers uitgezocht wat voor cijfers en betekenissen eruit hun geboortedatum tevoorschijn komen. Daarna worden in een schets de symbolen en de kleuren erbij gezocht en op de juiste plek in de mandala geplaatst. Een mandala is verdeeld in bewust, onbewust, verleden en toekomst. Zo maak je als het ware een reis door je leven. Het proces tijdens het maken is heel boeiend en tot slot houdt je er een prachtige herinnering in de vorm van een mandala aan over.

Ervaringen van deelnemers aan de workshop

 

 

Hallo Geertje,

 

Die mandalaworkshop van jou, heb ik heel positief ervaren, ook al dacht ik soms geen zin/tijd te hebben, ik kwam er altijd weer blij vandaan.

 

Het was ook fijn dat het niet elke week was maar 1x per 14 dagen is helemaal oke. De thema's waren prima, daarvan wist ik natuurlijk niet wat er allemaal mogelijk is, vooral de Krachtmandala vond ik heel mooi om te doen. De avonden zelf ervoer ik als heel ontspannen, lekker bakje thee, koekje erbij, en vooral de meditatie vooraf vond ik heerlijk, elke keer dacht ik weer; dat moet ik vaker doen!

 

Eigenlijk vond ik het wel heel fijn om het in jouw praktijkruimte te doen. Ik hou wel van dat kleinschalige, als je wat wilde vragen had je meteen jouw aandacht, mooi vond ik dat! Als er dan weggestopte emoties bovenkwamen zat je niet in zo'n grote groep.

 

Ook ga ik met de jongeren van Tussenuur (12-16 jaar) in de kerk proberen met hen ook te gaan mandalatekenen, dat is dan ook dankzij deze workshopavonden anders was ik daar niet opgekomen!

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

 

Hallo Geertje,

Ik heb deze mandala cursus heel prettig en fijn ervaren, de sfeer was heel fijn. Vooral toen wij het bij jou thuis waren.

De thema’s waren goed, de een wat makkelijker dan de laatste keer (maar hij komt af).

De avonden waren heel gezellig, we hadden een fijn ploegje. Heel goed.

Ik zou best nog wel eens in september met de zelfde groep weer wat gaan doen. Al is het om elkaar weer eens te zien, en kijken hoe wij weer gegroeid zijn.

 

 

 

 

 

 

Mandala thema's

(zelf te kiezen met uitzondering geboortemandala*)

 

 • Kleurbeleving in de mandala; de betekenis van kleur

 

 • Vormen in de mandala; verdieping in de golf en oerprincipe

 

 • Symbolen in de mandala; welk symbool spreekt tot je verbeelding?

 

 • De krachtmandala: verleden, bewuste, toekomst en het onbewuste

 

 • De geboortemandala*; met gebruik van je naam en je geboortedatum

 

 • De lichtmandala; werken met wit op zwart papier

 

 • De chakramandala; welke chakra heeft op dit moment aandacht nodig?

 

 • De engelenmandala; welke engel helpt jou op dit moment?

 

 • De geometrische mandala; aan de hand van de Janosh kaarten

 

 • De wilde mandala; hoe vul jij je vrijheid in?

 

*Het thema van de geboortemandala kan niet tegelijkertijd met andere thema's op dezelfde avond geven. Dit thema neemt meer tijd en uitleg in beslag en wordt aan de groep als geheel gegeven.

 
 
 
 
 
Ja
Nee
 
 
 
 

© Helen op Natuurlijke Wijze - Geertje Swart - Top 5 - 8606JT Sneek - 06 29115607 - info @ helenopnatuurlijkewijze.nl - KvK 59142383