Massages

Bel 06-29115607 voor:

  • reserveren consult in de praktijk
  • tijd afspreken voor telefonisch consult op advieslijn (0909-0206 Box 10)
  • bestelling producten
  • boeken van workshop/cursus of vragen daarover

Bel 0909-0206 en kies Box 10 (0,90 p/minuut) voor:

  • Vragen over hooggevoeligheid, nieuwetijdskinderen en gezondheid
  • Adviezen
  • Telefonische consulten
SiteLock

Massagetechnieken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Holistic Pulsing massage

 

 

Een therapievorm met een grote dieptewerking die als buitengewoon aangenaam wordt ervaren. Het kan bij allerlei klachten worden toegepast. Naast de behandeling van fysieke klachten is Holistic Pulsing zeer effectief bij emotionele trauma’s, chronische depressie en relatieproblemen.

Jonge kinderen reageren snel en gemakkelijk op deze therapievorm, bijvoorbeeld bij driftaanvallen.

Holistic Pulsing werkt op basis van constante beweging. Dit gebeurt via een zachte, ritmische wiegende beweging, het pulsen. Hierdoor kan de therapeut lokaliseren waar in het lichaam de beweging stagneert. De stagnatie in de beweging wordt meteen tijdens het pulsen behandeld.

Doordat je lichaam in beweging is, richt je daar automatisch je aandacht op. De aandacht die vaak in je hoofd zit wordt zo verplaatst naar het lichaam. Je wordt jezelf weer bewust van voelen. Bij deze massagevorm hoeft men zich niet uit te kleden.

 

 

Lymfemassage

 

Is één van de methoden die gebruikt wordt om het lichaam te ontgiften. Je gezondheid is sterk afhankelijk van de werking van je lymfesysteem. Een lymfe bestaat uit weefselvocht (voornamelijk water, mineralen en afvalstoffen van cellen), witte bloedcellen en vetten. De lymfevaten lopen parallel aan de bloedvaten. Ze hebben open uiteinden in de weefsels om overtollig vocht en afvalstoffen op te nemen, open uiteinden bij de darmen om vetten uit het voedsel op te nemen en de lymfevaten monden uit in de linker- en rechter ondersleutel-beenaders. Zo staat het lymfestelsel in direct contact met het bloedvatstelsel.

 

Lymfestelsel

De functie van het lymfesysteem is afweer en immuniteit, vettransport vanaf dunne darm naar bloed en afvoer van lymfe (weefselvocht) vanuit weefsels naar de bloedbaan. Om de lymfe de juiste kant op te laten stromen door de lymfevaten wordt gebruik gemaakt van de spierpomp (de skeletspieren zorgen door hun beweging voor het voortstuwen van de lymfe in de vaten). Om de zwaartekracht tegen te gaan bevatten de grote lymfevaten ook kleppen (vergelijkbaar met de kleppen in de aderen van het bloedvatstelsel). De lichaamscellen kunnen alleen goed gedijen als de lymfedrainage goed is. De meest voorname klachten die voortkomen uit een slecht werkend lymfestelsel zijn o.a. oedeem, hoofdpijn en een onzuivere huid.

Een slechte lymfecirculatie heeft verstikt en verzwakt weefsel tot gevolg dat wordt vergiftigd en verwoest door zijn eigen afvalstoffen.

Een hoge bloeddruk belast het lymfestelsel, doordat er veel weefselvocht door de lymfevaten afgevoerd moet worden.

Een te vol lymfevatstelsel zorgt voor stagnatie en pijnlijke lymfeknopen.

 

Geklede massage

Bij deze massage hoeft men zich niet te ontkleden, wel is het dragen van soepele niet al te dikke kleding nodig. Bijvoorbeeld sportkleding of een huispak.

 

Psychische intuïtieve massage

 

Is een zachte massagetechniek die zorgt voor een diepe ontspanning. Zachte druk brengt energie in beweging en beïnvloed het limbische systeem (leer-, geheugenproces en emotioneel motorisch gedrag). Verandering door een pulserende druk heeft effect op de vegetatieve (=onwillekeurige/onbewuste) emoties en helpt bij de afvoer van afvalstoffen, herstel in hormoonbalans, bloedsomloop, stofwisseling enz. In die ontspanning kunnen onderdrukte zaken uit het onderbewuste naar boven komen en verwerkt worden zoals weggestopte ervaringen (soms zelfs helemaal vergeten), herinneringen, gedachten en emoties. Verandering in gevoel- en tastwaarneming door vederlichte druk via de huid geven orde in emotionele chaos.

Het is een energetische behandelwijze waarbij ook het meridianensysteem wordt gemasseerd. Een bijzonder prettige, harmoniegevende en tot rustbrengende ervaring.

Bij deze massage worden gedeelten van het lichaam ontbloot voor een goed huidcontact en er wordt gewerkt met een heerlijk geurende massage-olie.

Foto: Holistic Pulsing massage

© Helen op Natuurlijke Wijze - Geertje Swart - Top 5 - 8606JT Sneek - 06 29115607 - info @ helenopnatuurlijkewijze.nl - KvK 59142383