Over mij

Top 5

8606 JT Sneek

info @ helenopnatuurlijkewijze.nl

Bel 06-29115607 voor reserveren consult in de praktijk of afspraak maken voor telefonisch consult, bestellingen en boeken workshop/cursus.

 

Bel 0909-0206, Box 10 voor vragen of een telefonisch consult (0,90 p/m)

Aangesloten bij www.hsplijn.nl

 

SiteLock

Wie is Geertje Swart?

 

 

Even kennismaken

Ik ben getrouwd en moeder van twee jongens van 21 en 23 jaar. We wonen in Sneek aan het water van de Houkesloot. Ik ben 49 jaar en houd van de natuur en dan vooral water, strand en zee. In mijn vrije tijd mag ik graag tekenen, schilderen, mantrazingen, dansen en lezen (vooral kinderverhalen en sprookjes). Na jarenlang als secretaresse werkzaam te zijn geweest bij een commercieel bedrijf en later in het ziekenhuis in Sneek, begon het te wringen tussen mijn hoofd en mijn hart. Het werd tijd stappen te nemen en wat anders met mijn leven te doen. Steeds meer werd mij duidelijk dat de interesse die ik heb voor healing, voeding en kinderen onderdeel is van mijn levensmissie. De eerste 40 jaar van mijn leven waren nodig om ervaring op te doen en mijn ware zelf te vinden. In die jaren heb ik mijn talenten ontdekt en nu wordt het tijd om te oogsten.

 

Van commercieel naar de zorg

Ik kwam na een reorganisatie vanuit de zuivel in het Antonius ziekenhuis te werken. Dat was zo'n ommekeer, maar ook een gevoel van thuiskomen. De zorg voelde als een warm bad. Ik kwam steeds weer een stukje dichter naar mijn levensdoel op deze aarde en werd steeds meer getrokken naar het helpen helen van mensen.

 

Ervaring met voeding

De alternatieve geneeskunst heeft altijd al mijn interesse gehad, evenals wat voeding met je lichaam doet. Ik heb ruim 22 jaar ervaring met voedingssuplementen en heb gezien wat voeding voor je lichaam kan betekenen. Door mijn eigen ervaringen en de ervaring bij anderen. De opleiding energetisch natuurgeneeskundig therapeut kwam op mijn pad en sloot helemaal aan bij wat ik wilde en wat bij mij past.

 

Samenwerking regulier en alternatief

Ik heb ervaring hoe de reguliere zorg werkt en heb de wens daarop een aanvulling te zijn met alternatieve geneeskunde. Zelf kan ik het niet los van elkaar zien, maar samenwerking staat nog in de kinderschoenen. Graag draag ik mijn steentje bij om er een holistische geneeskunde van te maken.

 

Ik ben geen arts, maar ik onderken het grote belang van de reguliere gezondheidszorg en zie mijn behandelingen en adviezen daarop als aanvulling.

 

Kinderen en de nieuwe tijd

Steeds meer trokken de kinderen van deze nieuwe tijd mijn aandacht. Eén van mijn zonen heeft daar een groot aandeel in. Een buitenbeentje in de klas, concentratieproblemen, niet mee kunnen komen met de lesstof en gepest worden. Wat hebben wij veel gesprekken op school gehad en wat hebben wij op de barricade moeten staan om maar weer een win-win situatie te creëren! Het had niet veel gescheeld of hij had het stempeltje ADD meegekregen.

Onze zoon is een gevoelig nieuwetijdskind en liep vast in sociale contacten en het onderwijs. Hij had andere behoeften dan de andere kinderen. Met een NEI-behandeling kwamen we erachter dat hij een oude ziel is en waar hij tegenaan loopt in dit leven. We pasten onszelf en de dingen aan, die we konden veranderen. Daardoor is het nu een vrolijke jongen die heerlijk in zijn vel zit en ons zo nu en dan kan verrassen met zijn uitspraken en uitvindingen, maar ook door ons zo nu en dan een spiegel voor te houden.

Hij kan feilloos de vinger op de zere plek leggen en dat kan best wel eens confronterend zijn. Wij leren nu van elkaar en ik ben heel trots op hem. Mijn ervaringen met hem en de klik die kinderen met mij voelen, hebben mij doen besluiten extra aandacht te geven aan deze kinderen en jongeren in mijn praktijk.

 

Intuïtieve ontwikkeling

Langzamerhand in de opleiding merkte ik dat mijn intuïtieve kant zich steeds meer ontwikkelde. Het was er altijd geweest, maar ik was mij er niet zo van bewust. Om mij nog meer te trainen ben ik Intuïtieve Ontwikkeling gaan volgen. Met een groep fijne mensen met dezelfde interesses ben ik gaan onderzoeken wat nu mijn speciale gaven zijn. Zo heb ik mijn heldervoelendheid en helderwetendheid steeds meer ontwikkeld en dat komt mij goed van pas in mijn praktijk.

 

Gidsen en engelen

Het was een lastige weg (en soms nog) om steeds meer naar buiten te komen dat ik paranormale gaven heb en met gidsen en engelen werk. Ik voel en weet intuïtief soms meer dan een ander. Er zijn mensen die daar huiverig voor zijn, maar wees gerust, ik kan echt geen gedachten lezen. Belangrijk om te weten is, dat ik altijd discreet om ga met de informatie die ik doorkrijg en het belang van de ander voorop stel.

 

Liefs, Geertje

 

 

Logo Helen op Natuurlijke Wijze Praktijk Natuurgeneeskunde Geertje Swart

 

Mijn logo is een kring van edelstenen liggend op steigerhout waar water op

de achtergrond meandert. Het staat voor de cyclus van het leven. De edelstenen bezitten energie en hebben de kleuren van de zeven chakra’s, het golvende water staat

voor de flow van het leven en het steigerhout is houvast en aarding.

Intervisiegroepen

Een intervisiegroep is een groep van therapeuten die een paar keer per jaar bij elkaar komt om van elkaar te leren.

Ik neem deel aan twee groepen met therapeuten van o.a. praktijk Sinneflecht in Britswert (Aletta Nieboer), praktijk De Dolfijn in Leeuwarden (Jan Hofstra), Praktijk Linde in Minnertsga (Ria Linde), Praktijk van Nature in Leeuwarden (Lacina van der Wagen) en Positieve Psychologie-Friesland in Bakhuizen en Leeuwarden (Adriana Visser), Gezondheidspraktijk Hayo Bol in Sneek/Amsterdam, Massage & Counseling Praktijk (Sigrid van der Werf) in Sneek en Natuurgeneeskunde Bellevie (Janine Harshagen) in Leeuwarden.

Ik steun de acties van de AVAAZ-organisatie (www.avaaz.org)

Ik heb samen met heel veel leden de belofte gedaan om de volgende principes nog meer te volgen: het tonen van vriendelijkheid en respect, het streven naar wijsheid, en het beoefenen van dankbaarheid.:

 

Toon vriendelijkheid en respect

We zullen zoveel mogelijk vriendelijkheid en respect tonen voor onszelf en voor anderen. Dit is altijd mogelijk, omdat iedereen die we ontmoeten een strijd voert waar we misschien wel niets van afweten.

 

Streef naar wijsheid

We zullen proberen wijze beslissingen te maken, we zullen goed naar onszelf en naar anderen luisteren, en we zullen onze hersenen, ons hart en onze intuïtie op een juiste, harmonieuze wijze balanceren.

 

Beoefen dankbaarheid

We zullen regelmatig overwegen waar we dankbaar voor zijn, omdat dat leidt tot perspectief, het doen verdwijnen van negativiteit en het zal ons helpen realiseren wat er werkelijk toe doet.

Foto: Geertje Swart Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut

Foto: Jeroen Schaaphok

 

 

De opleidingen en cursussen die ik gevolgd heb:

 

 • HBO-opleiding Energetische Geneeswijzen & Bewustwording

bij InnCare voorheen Natuurgeneeskundigcentrum Alkmaar

(www.inn-care.nl)

 • Reiki I in het Reiki Usui systeem
 • Magnified Healing Master Teacher
 • Teken je gesprek - een techniek om het probleem visueel te maken
 • Intuïtieve ontwikkeling
 • HBO-opleiding Medische Basiskennis

bij InnCare in Alkmaar

CPION-geaccrediteerd conform nieuwste

PLATO-richtlijnen.

 • Cursus Intuïtieve Bewustwording:

Verdieping in de chakra's

bij CrysthalBewustzijn in Heerenveen

Esmeralda Snoek

(http://www.crysthalbewustzijn.nl/cursus-intuiumltieve-bewustwording.html)

 • Magnified Healing, third phase 'Light Healing'
 • Stralingsdeskundige Module 1
 • Nascholing Diagnosestelling bij InnCare Alkmaar
 • Gezondheid & Verjonging vanuit de Chinese geneeswijze (door Tineke Smitskamp via InnCare)
 • Eerste hulp bij homeopathie (door Helena van Dijk via InnCare)

 

 

 

Naast bijscholing van mijn HBO-opleiding

(InnCare Alkmaar)

volg ik praktijkbijeenkomsten, workshops, trainingen en

lezingen van o.a. :

 

 • Stichting Inzicht in Joure
 • Gezond Verstand Lezingen Parkflat Sneek
 • Crysthal Bewustzijn in Heerenveen
 • Bonusan - voedingssupplementen
 • Pro Natura - voedingssupplementen
 • 4Life - voedingssupplementen
 • DoTerra essentiële oliën

 

Tot nu toe gevolgd:

Margo Peineman orthomoleculair therapeut en docent PNI (vrij van pijn)

Margo Peineman (de ADHD-epidemie)

Margo Peineman (het slaapmechanisme)

Margo Peineman (Darmflora en autisme)

Margo Peineman (gezonde darmflora)

Margo Peineman (hersenstofwisseling van foetus tot volwassene)

Bert Heintszberger (bio-energetische tandarts)

dr. Hans Moolenburgh (kindergeneeskunde),

Martijn van Staveren (buitenaards contact 8 lezingen)

Door Frankema (vaccinaties)

Hans Stolp (nieuwetijdskinderen, orgaandonatie, ons levensdoel)

Niels Bagchus (heilige geometrie- DNA healing)

Margreet Andriol (anders leren)

Belinda Scholten (reconnection-wet van de aantrekkingskracht)

Humanitas (hoe herken je kindermishandeling)

Nicoline Letteboer (engelen)

Boele Ytsma (De Planteneter)

Divine Divyael (energieën van deze tijd)

Elayana (mysterie van Middenaarde)

Tom Fox (psychoneuroimmunoloog - verbindingen

Bram Bakker (psychiater-psychische problemen)

Jan v.d. Pal v. Pro Natura (Diabetes Mellitus)

Josee van Dooren (biophotonen-de genezende werking van licht)

Juglen Zwaan (Supplementen en Gezondheid)

Gaby Lawant van Kik-Kindercoaching (lezing Ik begrijp mijn kind: reflex-integratie)

Janet Ossebaard ( het oude Egypte en de cirkelmakers)

Hellen Venix natuurgeneeskundig therapeut DoTerra essentiële oliën (kinderen, vrouwen en hormonen, stress en slaap, emotie en depressie, kinderen met special needs, detox en afvallen)

Clifford en Nancy Grauwde therapeuten natuurgeneeswijzen (spiritualiteit en olie)

Henk Fransen (Zelfgenezing met behulp van je mind)

Henk Fransen (online Zhineng)

 

 

© Helen op Natuurlijke Wijze - Geertje Swart - Top 5 - 8606JT Sneek - 06 29115607 - info @ helenopnatuurlijkewijze.nl - KvK 59142383