Gastenboek
Workshop Hooggevoeligheid
Ontzettend leuk Anders!

Helen op Natuurlijke Wijze

Praktijk Natuurgeneeskunde

Geertje Swart Hazen

Top 5, 8606 JT Sneek

info @ helenopnatuurlijkewijze.nl

06-29115607 (maandag - vrijdag 09.30 - 17.00 uur)

Praktijkdagen dinsdag-woensdag-donderdag

SiteLock
Foto: boeddha


  Gastenboek

Helen op Natuurlijke Wijze


Mocht je ook je ervaring in mijn gastenboek willen schrijven,

dan mag je mij jouw verhaal mailen en zet ik het hier op de websitepagina.

MAIL HIER

Je kunt zelf ook rechtstreeks een review geven op Google.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ik ben bij je gekomen voor mijn 8-jarige zoontje. Hij had wat moeite met zijn eigen ik. Liep op school tegen dingen aan waardoor het leren en werken wat lastig ging.

Ik merk dat hij lekkerder in zijn vel zit. Hij is benaderbaar en ik kan goed met hem in gesprek gaan. Ik zit zelf ook lekkerder in mijn vel en merk dat ik niet meer zo snel in de stress schiet van dingen.

We hebben de behandeling beide als zeer prettig ervaren.

J.

(note: moeder is meebehandeld)


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


De reden dat ik bij jou kwam was voornamelijk een schildklier die te langzaam werkte. Wat heeft het mij gebracht? Vlak voor de laatste afspraak kreeg ik van het laboratorium de uitslag van de schildklierwaarden en die waren weer normaal! Ik merk dat ik me sterker voel en ik heb veel meer energie gekregen. Ik heb de behandeling als prettig ervaren, heel interessant ook de NEI methode. Deze heb ik als effectief ervaren. Ik heb meer vertrouwen gekregen in mijn eigen lichaam en het zelfhelend vermogen door de methoden die Geertje gebruikte. Heel veel dank daarvoor!
Astrid


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Door vele pieken en dalen in mijn leven ontstond onrust, onzekerheid en een te vol hoofd. Het gevoel hebbende dat alles op je schouders rust, lichamelijke kwaaltjes te krijgen, ontstond bij mij de vraag "wat is er met mij aan de hand, waarom reageer ik zoals ik reageer en wie ben ik?".
Door de behandelingen bij jou sta ik positiever in het leven, heb rust en meer energie. De puzzelstukjes zijn op hun plaats gevallen.
Ik heb ontzettend genoten van de behandelingen en de uitleg die je iedere keer bij de behandeling gaf. Het luisterende oor en het oppakken van mijn signalen. De rust en begrip die je uitstraalt gaf mij een welkom en warm gevoel, ik kan je hiervoor niet genoeg bedanken. Mijn verlangen ontstond om mijn kinderen iets mee te geven voor de toekomst. Een behandeling bij Geertje, wat hun rust en kracht voor de toekomst kan bieden. Een cadeau om ieder kind te schenken!!!!

Marian E.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ik kwam met klachten i.v.m. een te snelle schildklier. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijke klachten. Vermoeidheid. Uitzichtloosheid.

Ben door Geertje meer in balans gebracht. Ze heeft mij hulpmiddelen gegeven om beter met mijn situatie om te gaan.

Ik heb het als positief ervaren. Met geduld en vertrouwen kan ik nu weer vooruit.

Joke


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ik had veel onrust en angst. Ik ben zeker geholpen met de NEI behandeling. Het heeft me meer rust gegeven in mijn lichaam en hoofd. Ik ervaar ruimte in mijn lijf en geest. 

Deze NEI-behandeling door Geertje maak ik voor de 2de keer mee en geeft me de ruimte om met mezelf aan het werk te blijven en mezelf te blijven ontwikkelen.

Door de Bachbloesemdruppels en meditatie hou ik het in balans.

Geertje is een vrouw met de juiste balans en geeft mij inzichten om mijn leven te Helen op een bijzondere wijze. En heb de behandeling als erg prettig en professioneel ervaren.

 

Groetjes B.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ik ben Geertje heel erg dankbaar voor de NEI behandeling die ik bij haar heb mogen ervaren.
Geertje heeft mij geholpen met het terug op de rails komen na het eindigen van een lange relatie, en in het reine komen met mezelf. Ik had moeite met het loslaten, verliezen in de ander en door het verliezen ván de ander raakte ik hierdoor mezelf ook kwijt.
Eigenlijk vrij snel, maar vooral nu een maand later, merk ik dat ik veel rustiger ben, geen verdriet heb en mezelf een veel leuker persoon vindt dan dat ik in het einde van m'n relatie was. Zin en vertrouwen in de toekomst keert terug, of beter gezegd, is terug.

Anoniem

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


In het jaar 2019 ben ik vaker ziek en niet fit geweest dan de jaren daarvoor; ik vond dit opvallend anders. Ik dacht afgelopen december: ik ga naar een energetisch therapeut, naar Geertje.
Ik ken Geertje al heel lang en heb haar een aantal jaren na lange tijd weer ontmoet; en toen, waarschijnlijk onbewust al gedacht: mocht ik eens iets tegenkomen waar ik vragen over heb, neem ik met Geertje contact op.

Het heeft me gebracht dat wat ik een tijd miste: ik ben weer fit, zoals ik mezelf ken. En heb een goede conditie.

Ik heb de behandelingen van Geertje als zeer waardevol ervaren, meteen kreeg ik een vertrouwd gevoel. De combinatie van de invulling van behandelingen maakte het voor mij heel bijzonder. En ook nog eens op de mooiste plek in Sneek.
Ik zal dan ook zeker anderen (heb ik al gedaan inmiddels) aanbevelen met Geertje contact op te nemen.

Lieve groet van mij Geertje en je mag deze info ook gebruiken voor je website/facebook
Ben zo blij dat ik jou opgezocht heb!


Jannie


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Het is een erg interessante manier om tot inzicht in jezelf te komen. Geertje doet dit zeer persoonlijk en met veel gevoel.

Het is een goede sessie geweest met veel respect voor je situatie en gevoeligheden. Het is het waard om een NEI-sessie bij Geertje te doen.

Het is een manier van omgaan met emoties en gevoelens die soms zeer diep kunnen liggen. Ze komen naar voren zonder (bij mij althans) dat het bedreigend is.

Ook de service en contact achteraf is aardig.

Fred E.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Ervaring met regressietherapie (=zonder hypnose)

Ik heb vorige week een regressie bij Geertje gedaan. De ruimte waar ze de behandeling geeft, voelt heel zuiver en rustgevend aan, net als zijzelf! Er kwamen dingen naar boven tijdens de behandeling, die ik herkende en iets warms kwam over mijn gemoed😙.
Enkele puzzelstukjes in mijn innerlijk zijn nadien op zijn plek gevallen en wie weet komt er nog meer🙄.
Ben een ietsepietsie minder chaotisch en geen hoofdpijn meer gehad!!

Dus Geertje, lieve vrouw, heel erg bedankt!! A.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ervaring kind - Bachbloesemremedie

Ze was 16,5 maand jong toen ze bij me kwam wonen. Mijn eerste kleinkind had een onrustige, onstabiele start gemaakt. Na veel ingrijpen en inspringen leek het er niet op dat de omstandigheden zouden verbeteren. Via een pleegzorgconstructie werd ze mijn pleegkind.

Geertje had meteen aangegeven er voor mij te zijn als dat nodig was. Dat hield ik paraat.

Eerst maar alle aandacht op rust, stabiliteit, geborgenheid en aarden bij mij thuis.

Dat heb ik zorgvuldig bewaakt en met een mooi resultaat.

Totdat er een situatie ontstond dat ik het gevoel had, dat wat ik deed en bewaakte niet voldoende was om ervoor te zorgen dat ze zich prettig voelde. Er leek een aanvulling nodig, die ik niet kon geven.

Toen heb ik Geertje gebeld en zijn we bij haar geweest. Op de componenten die zij ontdekte heeft ze de Bachbloesem gebaseerd. 

Ze reageerde er snel en goed op. Voor mij het bewijs dat het een goede stap was geweest. 

Verder bekeek ik hoe de situatie was op het moment dat het flesje leeg raakte. Bestelde niet automatisch een volgend. 

Zo is het verlopen. Steeds als ik voelde dat er geen aanwijsbare reden leek te zijn voor onstabiliteit bij de kleine meid, maar dat ze zich duidelijk niet goed voelde, dan nam ik contact met Geertje op. 

Het heeft nooit niet gewerkt. Prachtig.

Inmiddels is ze 3,5 jaar, gezond, levenslustig en vrolijk, en gaat volgende maand terug naar een van de ouders.

Geertje heeft mij met haar aandacht en de Bachbloesems een welkome steun gebracht mede waardoor ik de kleine meid een krachtige basis mee heb kunnen geven.


(vanwege privacy zijn er geen namen genoemd)


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ik had, nadat ik mijn heup gebroken heb, last van zwaarmoedigheid. Ik ben altijd zeer positief van aard en kan normaal goed met tegenslagen omgaan. Deze keer was dat anders en had ik moeite om positief te zijn en om mijn gemoedstoestand zelf op te vijzelen. Daarnaast was de angst voor vermindering van inkomsten een hobbel wat mij blokkeerde.

De behandeling heeft ervoor gezorgd, dat ik mij weer een stuk rustiger voel. Ik heb sindsdien geen last gehad van de zwaarmoedigheid die ik daarvoor wel had. Daarnaast heerst er een rust waarbij de zorg voor inkomen en nieuwe klanten een stuk minder lijkt. Ik lijk me minder druk te maken over zaken. 

Ik vond de wijze waarop Geertje de behandeling gaf erg prettig. Geertje weet erg veel en stelt je zeer op je gemak. Sowieso is het erg prettig om even de volle aandacht te krijgen in een periode waar je het zelf even lastig hebt. Na de behandeling was ik erg rustig en ging ik met een heel goed gevoel naar huis. 

Liefs, Gurbe


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Lieve Geertje, heel erg bedankt voor jouw prachtige methode (note: NEI en aura-chakratekening).

Ik vond het erg fijn en "denk" of eigenlijk voel :-) dat het me erg geholpen heeft.

Veel liefs, Jolinde


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Lieve Geertje, een paar jaar geleden kreeg ik borstkanker op 39-jarige leeftijd. Alle behandelingen hadden ervoor gezorgd dat ik nog steeds erg veel moeite had mijn lichaam te accepteren zoals het nu is. Met jouw hulp en die van de NEI-behandelingen voel ik dat de "woekerende boosheid" is verdwenen en ook het acceptatieproces is in gang gezet. Mijn hartchakra is weer geopend en er kan weer liefde stromen. Zo fijn dat jij in mijn leven bent gekomen!

Liefs, Martine   


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ik had het gevoel dat ik uit balans was omdat ik niet meer goed reageerde op voedingssupplementen en of aanvullingen in mijn voedingspatroon. Ik bleef het gevoel hebben dat iets niet goed zat. Ik wist dat ik hulp in de alternatieve hoek moest vinden. Geertje heeft een heel rommelige, maar ook een website met een bepaalde aantrekkingskracht. Het feit dat ze heel veel in huis heeft, vind ik een goed teken. Brede kennis en brede interesse.

Ik heb 3 sessies bij Geertje gehad en Geertje is heel hard aan het werk gegaan. Het was best complex had ik het idee. Het was best leuk eens even in de keuken te kijken van een andere therapeut. Het heeft me heel veel inzichten en rust gebracht. Door de middelen die Geertje me voorgeschreven heeft, heb ik stabiliteit terug gekregen. Ik voel me sterker, evenwichtiger en rustiger.

Ik heb de behandelingen als heel bijzonder ervaren. Geertje heeft een kleine praktijkruimte en we moesten dichtbij elkaar zitten. Ik vind dit niet bij iedereen even prettig, maar had er bij Geertje totaal geen moeite mee. Geertje straalt een heel professionele rust uit. ik kon me eraan overgeven. Ik hou haar gegevens, mocht het nodig zijn dan zal ik zeker nogmaals een beroep op haar doen.

Anoniem


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ik ben geholpen met NEI voor het weghalen van een blokkade die mij belemmerde dat te doen wat in mijn hoofd zat en er niet voldoende uitkwam.

Ik heb gemerkt dat ik nu meer ruimte voel om dingen te doen, minder aarzeling.

Je hoeft niet in de behandeling te geloven. Je moet het wel laten gebeuren/ervoor openstaan. In Geertje geloven en haar enthousiasme ervaren helpt.

Verder vooral laten gebeuren.

Anoniem


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ik ben geholpen met NEI om me zekerder te voelen over mezelf richting mijn praktijk. En het loslaten van oude emoties. Het heeft me geholpen om de onzekerheid en angst die ik had met betrekking tot het behandelen makkelijker los te kunnen laten en me zekerder over mezelf te voelen. Hierdoor heb ik meer vertrouwen gekregen om mijn praktijk te laten groeien wat me gelijk een aantal klanten heeft opgeleverd.

Ik heb de behandeling als erg prettig ervaren, er is veel oprechte aandacht, er wordt veel tijd genomen, je krijgt heldere uitleg en het voelt erg rustig en warm aan.

Anoniem


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Hoi Geertje, kan ik eindelijk iets terug doen!

Wij zijn geholpen voor onze dochter. Soms 's nachts enorme last van jeuk in schaamstreek. Via huisarts kwamen we niet verder. Klopte volgens ons ook niet.

Wij als ouder hebben weer extra info en puzzelstukjes gekregen. Onze dochter kan zichzelf beter alleen vermaken! Ikzelf ben behandeld (voor dochter, maar ik mocht dus zelf ook een graantje meepikken) en voel me vrijer en heb meer energie!

Ik heb de behandeling als bijzonder, positief en warm ervaren.

Erg fijn is de openheid en het begrip. Ook als ik later nog vragen had, werd daar vlot en prettig op gereageerd.

Anoniem

(note: het meisje is 10 jaar en ze waren ook bij een klassiek homeopaat geweest. Er was iets meer verdieping nodig naast homeopathie, omdat er een emotonele blokkade onder de klacht zat.  In dit traject is de vader ook meebehandeld met NEI i.v.m. overnemen emoties van vader door het kind.)


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ik ben geholpen voor dwangmatigheid en angsten.

Het grootste verschil voor mij is, dat ik verlost ben van mijn angsten. Ik heb veel handvatten gekregen om niet in paniek te raken en mij te helpen wanneer dit wel gebeurt. De middelen en oefeningen die ik heb gekregen zullen mij ook zeker helpen in de toekomst.

Ook heb ik door de behandeling veel inzicht gekregen in mijzelf. Ik heb geleerd om mijn gevoeligheid te accepteren en ik merk dat ik bijna geen last meer heb van mijn omgeving. Daarnaast ben ik ook een stuk zekerder van mijzelf en durf ik mij meer te uiten.

Tijdens de behandelingen heb ik mij altijd fijn en welkom gevoeld. Wat ik ook ervaren heb, was dat elke behandeling erg verhelderend was. Ik zag daarna dat alles niet zo moeilijk was als in mijn hoofd en ik wist wat ik moest doen. Het gaf mij ook weer uitzicht voor de toekomst en meer kracht om door te gaan.

Ook was er een moment dat ik erg bang en in paniek was. Ik heb toen in het weekend een extra consult gehad wat mij er weer bovenop hielp.

Julia

(note: door de angsten en dwangmatigheid liep deze cliënt vast in haar opleiding. Ik heb het blije bericht mogen ontvangen dat ze haar propedeuse heeft gehaald)


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ik ben geholpen voor mijn moeheid, allergie en hartkloppingen.

Na de eerste sessie had ik geen hartkloppingen meer. De verandering die ik gemerkt heb is, dat ik geen angsten meer heb. Ik voel me vrij, licht en ik durf meer. Ik merk het ook in de kleine dingen zoals autorijden. Voorheen kwam de angst af en toe ineens op tijdens het rijden, dan ging mijn hart hard kloppen, ik moest heel diep ademhalen om mij rustig te maken. Nu rijd ik overal zonder angstgevoelens. Heel fijn. De vermoeidheid en allergie zijn bijna over. Ik ken mijzelf en mijn lichaam nu beter. Ik luister nu meer naar mijn zelf en durf naar mijn eigen wil en wensen toe te geven. Door handvatten die ik van Geertje heb gekregen, voel ik mij zekerder in het leven staan.

Ik heb de behandeling als prettig, fijn en warm ervaren. Ik voelde me geaccepteerd, thuis alsof ik Geertje al heel lang ken. Wat op mij erg indruk heeft gemaakt is hoe zij alles doet, zij doet het met liefde, op gelijkwaardig niveau. Er is geen sprake van therapeut en cliënt. Ik ging ook nooit met tegenzin naar de afspraken toe.

Anoniem


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ik ben geholpen met NEI, vanwege blokkades. Ik kan alles nu beter loslaten, het een plek geven, wat mij daar voor echt niet lukte!

Ik heb de behandeling als heel prettig ervaren, lief mens waar je je helemaal aan overgeeft!

Bedankt lieve Geertje, gaat goed met mij, kan alles beter plaatsen, je bent goud waard!

Liefs Sjaan

(note: hulpvraag had te maken met relatieproblemen, waardoor ook psychische en llichamelijke klachten. Hierbij wordt naast NEI tevens een bio-energetische beschrijving gemaakt met INTEGRA. Bij de NEI-methode wordt dan ook gebruik gemaakt van foto's van betreffende personen.)


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ik ben een vrouw van 61 jaar en heeft nogal eens te kampen met het leven . Je alleen voelen. Stukje gemist vroeger, angst en zo zijn er nog wel meer dingen op te noemen.

Ik ben nu al een paar keer bij Geertje geweest en elke keer als ik al binnen kom voel ik de rust en de liefde van Geertje .

We hebben al veel gedaan om tot de kern te komen. Van Nei-sessies tot Chakrakleurendiagnostiek tot Holistic Pulsing massage en Bachbloesemremedies,

die helpen je om weer in balans te komen . Zoals Geertje zegt: het is net een ui waar weer een schilletje omweg gehaald wordt. De afgelopen keer hebben we de Nei weer gedaan i.v.m. met een angst en paniek aanval die ik heb gehad en familieproblemen . Dan wordt er weer gezien wat sterk is en wat zwak is door middel van de pendel. Er zijn best dingen die sterk zijn maar ook die zwak zijn en daar werken we dan aan.

Na dat te hebben gedaan gaat Geertje achter mij staan en ik leg de ene hand op (in dit geval) de galblaas en de andere op mijn voorhoofd en dan begint Geertje te draaien in mijn oren en moet ik inademen en hard uitblazen tot er een moment komt dat Geertje

(heel apart mee te maken) erg begint te gapen en dan is het nog een keer uitblazen en dan gaan we de zinnen nog eens herhalen en dan zijn er die zwak waren ineens sterk.

Dan gaan we nog de Bachbloeseremedies opzoeken die het beste bij mij passen ook door middel van de pendel en dan neem je elke dag 4  keer 4 druppels op een dag  voor ondersteuning en je te helpen om sterker te worden.

Het familieprobleem is nog steeds niet opgelost en de ene keer kan ik daar beter tegen dan een andere keer, maar komt elke dag voorbij,. Ik hoop met hulp van Geertje en de therapieën en de Bachbloesem dat het steeds wat beter gaat.

Het was weer fijn om bij Geertje te zijn. Er hangt een liefdevolle sfeer in de behandelruimte. En Geertje is zo lief, die neemt alle tijd en is zeer begaan met je en geeft je het gevoel dat je er wel toe doet in het leven.

 

Bedankt Geertje dat ik weer bij je mocht komen,

liefs van Wally


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Wegens lang lopende nek/schouderklachten bij Geertje geweest, met als hoofdpunt: Angst en hoofdpijn. Ik ervaar nu ontspanning en meer rust overdag. Ik ben rustiger en laat alles wat meer gaan. Ik maak meer actie van de dingen die ik graag wil doen i.p.v. op het laatste moment afzeggen. Ik heb de behandeling als heel prettig ervaren. Ik kreeg alle ruimte om vragen te stellen en kreeg duidelijke antwoorden. Ook thuis in mijn gezin is de behandeling van mij te merken.

Rianne


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Heel hartelijk bedankt voor je ondersteuning en begeleiding. Je massages en healingen waren heel fijn en krachtig. Ook door NEI mocht het nodige aan het licht komen. Bovendien ben ik door jou ànders naar voeding gaan kijken en verdiep me nu zelfs in Ayurveda. Jouw manier van werken heb ik als heel zorgvuldig en liefdevol ervaren en je terugkoppeling aan het eind van elke sessie waardevol. Dank je wel lieve Geertje!

Jenny


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ik ben een vrouw van 61 jaar en ben nu voor de tweede keer bij Geertje geweest. De eerste keer was van april t/m juni i.v.m. angst en paniekstoornis en dat is al stukken beter geworden. En ik ben nu in november weer geweest. Ik was boos omdat ik een stuk gemist heb in mijn leven, verdrietig, boos, veel piekeren, me niet gerespecteerd voelen.

Als eerste hebben we de chakratekening gedaan en Bachbloesemremedie ingenomen, die ik nu nog heb die mij kan helpen om sterker te worden.

De chakratekening was weer heel verassend dat het precies klopte. Wat jij daar bij hebt geschreven onvoorstelbaar. Daarna hebben we de edelsteen healing gedaan. Wat een ervaring. Er was veel onrust bij mijn 3e chakra en mijn keelchakra en voorhoofdchakra. Regelmatig ging mijn hart op hol wat heel naar voelde, maar door de rustige liefdevolle werkwijze van Geertje werd het heel langzaam aan rustiger en kwam het meer in balans met elkaar.

Op het moment dat Geertje deze healing deed, begon ze te gapen of werd ze toen ze dicht bij mijn buik en maag zat misselijk en kwamen er allemaal geluiden uit haar. Dat was een bijzondere ervaring en ik (degene die altijd koude voeten heeft kreeg ineens warme voeten). Na de healing was ik zeer onder de indruk en was even duizelig. Gelijk water met de Bachbloesemremedie gedronken. Na een week ben ik weer bij Geertje geweest en hebben we de chakratekening besproken en de NEI-sessie gedaan.

Geertje had veel Nei-zinnen op papier gezet die ik dan moest herhalen. Als eerste doe je duim en wijsvinger van je rechterhand op elkaar en dan vraagt Geertje je naam en dan gaat Geertje daar aan trekken (note: spiertest). Als dat niet goed wil, gaat ze het via de pendel doen. Toen zijn we aan de slag gegaan met zinnen die ik dan moest herhalen en dan laat de pendel zien of het zwak of sterk is. Toen we de zinnen hadden gedaan dan komt er nog veel naar voren waar ik verdrietig of boos etc. om was (note: oorzaak gevonden). Toen is Geertje achter mij gaan staan en moest ik de rechterhand op mijn lever leggen en de linkerhand op mijn voorhoofd en dan inademen en uitblazen om het eruit te krijgen. Geertje zegt dan van alles en vertelt dingen en draait dan in/op je oren en op een gegeven moment zei Geertje dat ik opnieuw werd geboren (emotie van mijn moeder overgenomen tijdens de bevalling). Err gebeurde op dat moment zoveel, ik heb mezelf ook echt geboren zien worden. Er gebeurde op dat moment, zowel met mij als met Geertje zoveel en  ineens voelde ik me bevrijd wat Geertje ook kon voelen en waarop ik dacht alweer een stuk van de ui afgepeld. Ineens voelde ik me rustig worden het was zo’n bijzondere ervaring. Wat een wonderlijk iets wat bijna niet te beschrijven is. En de zin "ik heb vertrouwen" nog gedaan heel erg belangrijk.

Nu ben ik nog aan de Bachbloesemremedie en de Nei-sessie  afgelopen week gedaan dus nu gaat mijn lichaam daar nog mee aan de slag. Alles moet zijn plekje weer vinden,

maar dit is echt ongelofelijk. Voel me stukken rustiger, geen gepieker en me wel gerespecteerd voelen. Omtrent de familieomstandigheden,  dat weet ik nog niet wat ik daar mee ga doen, maar dat zal zich met de tijd wel gaan uitwijzen.

En mocht het weer nodig zijn, dat er nog wat van de ui afgepeld moet worden dan ga ik zeker weer naar Geertje. Ze is een rustig, lief en begripvol mens waar je je veilig bij voelt. Dit heeft mij zeker weer geholpen

Het mooiste van wat NEI mij geleerd heeft, dat als je wilt veranderen je dat doet door bij jezelf te beginnen.

 

Bedankt Geertje dat je mij wou helpen,

heel veel liefs van Wally


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Op 16 juni jl. heb ik een Nei-behandeling gehad bij Geertje Swart om emotionele blokkades op te lossen. Het was een relaxte behandeling, ik moest met de rechterhand de wijsvinger tegen de duim aan houden, en dan zinnetjes nazeggen. De vingers blijven vast of laten los. Laten ze los dan betekent dat dat er iets zwak is in je. Eerst ging het goed met de vingers. Op een gegeven moment wenste mijn onderbewustzijn hier niet meer d.m.v. de vingers aan mee te werken.Geertje heeft het toen verder met de pendel gedaan. Dit ging wel weer goed en we zijn bij de kernpunt van de blokkade uitgekomen en het is nu opgelost.

Ik merkte na afloop dat ik weer vrolijker ben geworden. Ik zing weer meer en blijf in een goed humeur. Ik sta weer wat onbevangener in het leven vind ik zelf.

Lichamelijk merk ik het doordat ik meer ben gaan zweten, vooral onder de oksels. Ook moest ik in het begin meer plassen en heb ik vaker ontlasting.

Ik ben wat minder kouwelijk geworden en zit ook weer enigzins in de overgang. Ik heb weer vaker opvliegers. Ook had ik muggebeten toen ik naar de behandeling toe ging en ik heb hier een erge allergische reactie opgehad. Uitslag en jeuk.

Misschien dat dit mede werd veroorzaakt door de bach-druppels?

Het is nu weer over en de druppels gebruik ik nog steeds.

Het gaat goed met me en ik voel me fijn.

Bedankt Geertje hiervoor.

Sjoerdje


(note: behandeling  blokkades i.v.m. verlies dierbaren. De symptomen die ontstaan zijn na de NEI-sessie hebben te maken met loslaten van emoties. De bio-energie in het lichaam gaat weer stromen en de klachten zullen geleidelijk weer verdwijnen.)


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ik ben geholpen  voor angst en paniekstoornis en veel stress. Het heeft mij heel veel inzicht gegeven waardoor ik die klachten (heb) had. Ik zit nog in het helingsvermogen wat op gang is gezet door Geertje en ga er van uit dat het doorzet. Wat ik merk is, dat ik de dingen makkelijker los kan laten. Als er iets was dan wou ik het meteen oplossen maar kan nu gerust zeggen ik slaap er een nachtje over en morgen is er weer een dag. Volgens mijn man ben ik een vrolijker mens geworden. Ook ben ik anders gaan denken (natuurlijk verval je nog wel eens even terug in je 'oude ik' zo zie ik het dan), maar ben weer gauw van koppie erbij en er weer voor, neem de tijd en doe mijn oefeningen en dan voelt het al weer beter. Ik heb de behandeling als zeer prettig ervaren. Geertje had alle tijd voor je ook al had ik nog een vraag dan gingen we daar nog mee aan de slag het was soms wel pittig maar door goede begeleiding van Geertje en de rust en liefde die ze uitstraalt en geeft, is het zeker de moeite waard geweest.

En mocht het nog eens nodig zijn zou ik zeker weer naar Geertje gaan.

Nog heel erg bedankt, wat ben jij een goed een lief persoon.

Groetjes Wally


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Het blijft verrassend hoe onbewuste zaken, zoveel invloed hebben!

Bedankt voor je hulp en ik zal zeker, mocht er weer iets spelen, een NEI consult overwegen. Bizar, hoe het in tegenstelling tot andere therapieën zaken concreet oplost zonder weer door al die gebeurtenissen en emoties te moeten gaan. Hoe vaak heb ik dat gedaan en loste het toch niet op.

A.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ik ben behandeld voor mijn vermoeidheid. Dit komt omdat ik overal op reageer als er iets onzinnigs wordt gezegd (op het werk). Ik moet mij hier meer vanaf sluiten en dat er een helder wit licht over mij schijnt en me goed aarden. Het heeft me gebracht dat ik toch wel inzicht heb gekregen dat ik veel ruis binnenkrijg en dat herrie me snel irriteert alsof het harder bij mij binnen komt. Ik denk toch dat ik me niet meer zo snel laat opjagen door anderen, alsof de negatieve lading minder is geworden. Ik heb de behandeling als zeer fijn ervaren. Alles werd goed uitgelegd en verwoord, stap voor stap en er werd alle tijd genomen hierdoor voelde het vertrouwd en wat de behandeling ten goede komt.

Vincent

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Geertje,

De NEI-behandeling die jij me hebt gegeven, heeft mij innerlijk rust gegeven in de zorg rond mijn ouders. Ook ontstonden er na de NEI-sessie allerlei positieve ontwikkelingen tussen mij en mijn broers en zussen, waardoor we beter met elkaar kunnen overleggen.

Dank je wel!

A.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ik ben geholpen met NEI met het laten verdwijnen van een groot stuk verhard bindweefsel in mijn rechterborst. Ik merk dat het kleiner wordt. Van een bult van ongeveer 6 cm rond en 3 cm dik is het nu de helft kleiner. Het lijkt verschrompeld. Ik heb de behandeling als zeer prettig vertrouwd en liefdevol ervaren. Bijzonder om mee te maken en zeker een aanrader voor anderen.

Anoniem

(note: zowel bij mijzelf als bij anderen heb ik met NEI emotionele blokkades weg kunnen halen waardoor bulten/ cysten in de borst verschrompelen en verdwijnen. Tegelijkertijd haal ik de angst om kanker te krijgen weg.)


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ik kwam met de vraag : wat in mij zorgt er voor dat ik steeds weer tegen teleurstellingen aanloop m.b.t. opleiding,werk en relaties?

Misschien heb ik het wat anders geformuleerd, maar dit was voor mij de kernvraag.

Wat ik gemerkt heb aan verandering tot nu toe is dat ik na het consult de gevoelens van de ander veel beter bij hen kan laten. Daarbij mijn eigen behoeftes veel beter kan voelen en deze voorop kan zetten. Eerder werd ik automatisch meegetrokken in de emoties van de ander en bood ik een luisterend oor ook al voelde ik mezelf niet fit genoeg daarvoor. Sterker nog, ik had het niet eens door. Ik merkte niet eens op dat ik me beter even terug kon trekken. Lastig in woorden te vatten ,maar kennelijk voelde ik geen grenzen tussen mij en de ander. Geen onderscheid. Dat was wel even wennen dat ik dat nu wel voel. Het voelde als 'onverschillig zijn' naar de ander toe. Dat is niet zo, maar het contrast met eerder was wat groot. Het wordt nu al gewoner. Verder lijkt mijn hart wat rustiger. Voel me niet meer zo snel: overladen. Dat zal ook komen doordat er nu een onderscheid is tussen mij en de ander. Misschien heeft voorgaande er ook wel mee te maken dat ik gauw geneigd ben(was) om te twijfelen aan wat ik voel. Gevoelens van mij en de ander waren natuurlijk gemixt. Kijken of dat nu ook anders uitpakt.

Het consult zelf was wat overrompelend voor mij. Er was te veel informatie. Ik herkende niet alles en de verwarring: heb ik nu een tweelingbroer of een tweelingzus? speelde parten dat ik niet alles heb kunnen volgen. Twijfel haalde me uit het voelen.

Desondanks heeft het consult wel effect gehad!

A.

(note: hier speelde een tweelingmanifestatie een rol d.w.z. dat er eigenlijk twee of meer kinderen geboren zouden worden, maar eentje het of niet overleefd heeft of eentje besloten heeft al in een heel vroeg stadium niet geboren te willen worden. Dit brengt  emoties met zich mee die kunnen verhinderen in je kracht te gaan staan.)


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ik ben geholpen met een aantal zaken waar ik in het dagelijks leven tegen aanliep, maar niet de vinger op kon leggen wat het was. Vooral op zakelijk gebied, had ik het gevoel te stagneren. De punten die in de behandeling naar voren kwamen klopten exact. Na de behandeling ben ik deze strubbelingen niet meer tegengekomen. Of ik deed het zonder bij na te denken. Zaken stromen nu veel meer naar mij toe. Het universum werkt ineens nauw met mij samen of andersom. Ik heb het als heel enerverend ervaren, Geertje had de volle aandacht tijdens de behandeling. Alle vragen die ik had kwam een antwoord op. Ik voelde tijdens de behandeling al de verandering in energie, exact aangeven, lukt mij niet. Maar het viel mijn vriend en mij vandaag op dat alles anders is geworden, de kinderen en huisdieren gedragen zich anders, veel losser, ontspannen en veel meer genieten. Kortom de nei behandeling heeft veel in beweging gezet bij mij en ik ben Geertje hier erg dankbaar voor.

Ellen


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ik heb al een aantal jaar met tussenpozen enorme pijnaanvallen in schouders en nek, hiervoor al onder behandeling bij een osteopaat en ik ga regelmatig naar iemand voor Shiatsu behandelingen. Helaas zijn de pijnaanvallen hierdoor wel verminderd, maar niet weg, nou heb ik ook een erg stressvol jaar gehad wat de klachten enigszins zou kunnen verklaren, maar ik was toch wel de wanhoop nabij. Ik was ook wel bij verschillende huisartsen (tussentijds verhuisd) geweest, maar dan met spierverslappers en pijnstillers weer naar huis gestuurd. Laatste conclusie was slijmbeursontsteking, in beide, maar vooral linkerschouder. Naar de dokter voor cortisoneninjecties heb ik steeds uitgesteld, dat wil ik eigenlijk niet, omdat dat niet bij mij en mijn levensvisie past. Ik wil de kern van de pijn opsporen, de reden waaróm ik steeds die pijn heb. Nou sliep ik ook steeds slechter, doordat ik steeds vaker pijn had en doordat ik niet uitgerust was, kreeg ik meer pijn, dus ik móest echt iets doen..

Nadat ik op een bijzondere manier (alsof het zo moest zijn) in contact gekomen was met Geertje, heb ik niet lang getwijfeld en een afspraak gemaakt. Ik werd liefdevol ontvangen in haar knusse praktijkruimte. Naar aanleiding van de vragenlijst die ik vooraf had ingevuld, had Geertje een flink aantal zinnen geformuleerd (v.b. Ik heb veel energie, ik slaap als een roos en ik neem mijn rust). Aan de hand van die zinnen werd ik getest d.m.v. spiertesten, hiervoor moest ik een rondje maken van duim en wijsvinger, terwijl ik de zin uitsprak, probeerde Geertje het rondje te doorbreken. Als dat lukt, is die zin zwak, als dat niet lukt, is die zin sterk. Zo hebben we alle zinnen doorgewerkt, wat waren er een hoop zwak.. dat viel me tegen.

Hierna ging Geertje kijken wat de onderliggende factor was, waardoor ik op veel zinnen zwak testte. Ook weer d.m.v spiertest en het beantwoorden van vragen. Aan de hand van die vragen kwam ze tot de conclusie dat er op mijn 22e iets voorgevallen was, waardoor ik een soort emotioneel litteken met me meedroeg. Dit konden we blijkbaar verbluffend eenvoudig wegwerken, ik al uitademend en denkend aan die tijd, terwijl Geertje 2 punten bij mijn oren masseerde. Eerlijk gezegd, begon ik toen wel wat sceptisch te worden, zou het echt zo eenvoudig zijn..?

We zijn nu een week of 4 verder, ik heb trouw de speciaal voor mij gemengde Bachdruppels ingenomen en ik durf voorzichtig te zeggen dat ik heel wat verschil merk. Ik slaap stukken beter ( we hebben ook net nieuwe matrassen, maar dat was flink wennen), ik voel me minder gejaagd en gespannen en voor mij het belangrijkste: mijn schouder en nek voelen veel beter! Een week na de NEI behandeling heb ik nog een Holistic Pulse massage van Geertje gehad, dat was ook een bijzondere ervaring, ik kan niet zeggen dat ik daarna iets van verandering merkte, maar het is wel fijn om zo af en toe eens tijd voor jezelf te nemen en jezelf zoiets cadeau te doen. Heeft toch een ander (langduriger) effect dat een chocoladereep of een paar nieuwe schoenen...en voor mij hoort dat bij goed voor jezelf/je lichaam zorgen!

Roos

(note: de pijn is inmiddels helemaal weg en niet meer teruggekomen)


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ik ben geholpen door Geertje met NEI (note: keel/stemklachten) om eindelijk de oorzaak van mijn probleem aan te pakken, nadat ik stevig uit het lood geslagen was. Ik heb gemerkt dat ik een pijn herbeleefde die ik had weggestopt. Dat ik eerder van me afbijt en mensen aanpak die misbruik van me willen maken. Maar ik vraag me nog af hoe ik oude opgekropte emoties kan verwerken. Ik heb wel de mantra gezongen. Maar er zit nog iets wat weer opspeelt. Ik was eerst de Bachbloesemremedie eigenlijk vergeten. Maar heb 'm nu toch onder mijn kussen gelegd en gemerkt dat ik stevig droom. Dit was ooit een tip van een psycholoog die veel met dromen werkte en ik merkte eerder dat dit op mijn onderbewustzijn werkt. Dus het is nog even afwachten wat dit verder gaat doen. De behandeling vond ik degelijk ter zake kundig en ik kon ook zelf e.e.a. duidelijk aangeven. Ook was het fijn dat er ruim de tijd werd genomen!

Dankgroet,


Ruerd


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ik heb me de aflopen weken laten behandelen door Geertje met de behandelingsmethode "NEI". Voor mij was het een hele fijne en leerzame ervaring. Geertje is integer, professioneel en heel erg veelzijdig!  Ik kan echt met overtuiging zeggen dat ik een stukje levenskwaliteit terug heb gekregen. 

Een dikke duim voor Geertje!

Mark


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Hartelijk dank Geertje. Je bent een liefdevolle persoonlijkheid die met liefde en aandacht tot de kern weet te komen. Wow! Wat een mooie ervaring dat ik een paar dagen later al mocht ervaren dat de angsten die ik had er niet meer zijn. Ik ben gewoon zeker van mijn zaak en dat geeft mij zoveel rust. Wat een heerlijk cadeautje.


F.W.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Lieve Geertje,

 

Gisteren heb ik echt het verschil gevoeld. Ik kwam aan met tranen die heel hoog zaten en een algemeen heel zwaar gevoel. Kreeg het niet doorbroken.

Door met jou erover te praten, wat dan ook maar omhoog kwam, jouw behandeling die daarop volgde tot aan het schoonmaken van mijn chakra's toe, hebben me voor dat moment rust gegeven. Bij mijn vriendin waar ik ging eten, was ik druk pratende en meer energiek. Wel moe, maar 'open'. In mijn werk 's avonds merkte ik dat ik er stond, me niet omver liet blazen door de gasten die er daar waren. Ik kon daarna nog zelfs met gemak een uur en een kwartier naar huis rijden, wat me meestal met moeite lukt.

Thuis nog even de nodige administratie gedaan (van mijn werk deze avond moest binnen september) en toen op bed.

Nu moe, want ik lig nooit zo laat op bed (zeg nooit nooit) en toch voelt het anders.

Kan mijn gedachten ook af en toe weer even parkeren (nu even niet!) en dat is fijn.

 

Eerst de aardingsoefening en dan ga ik met Sjerre, onze Friesae Stabijna, een stuk fietsen.

Een fijne dag, Geertje!!

Lieve groet,

E

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ik heb contact met Geertje gezocht om mijn (onze) dochter van bijna 18 te helpen.

Allereerst mocht ik met NEI in aanraking komen. Juist om dochterlief te helpen. Als moeder heb ik met mijn emoties veel invloed op de emoties van onze dochter. Ik vond de sessie interessant en ook lastig om gewoon te ervaren, te merken dat dingen klopten/raakten, er kwam genoeg los en de tijd vloog voorbij. 

Een week later ging Geertje met onze dochter aan de slag en ze hadden zelfs een kippenvel-moment samen, omdat oma te voelen was in de ruimte.

Onze dochter vond het bijzonder en voor haar was het heel fijn; ook om over oma te praten. Toch vind ze het ook wel vreemd dat het zo werkt; gaat de pendel vanzelf bewegen?! Al bij al voor ons een prettig contact mede doordat de klik er is met Geertje. We vinden haar een lieve vrouw met een open gezicht en mooie ogen!

 

E & E

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Lieve Geertje,

Ik vond het een hele fijne ochtend en echt heel erg leerzaam. Ik voelde me echt op mijn gemak. Ik heb ontzettend veel respect voor het werk dat u doet en ik ben u ook zeker dankbaar met wat u voor mij heeft gedaan. Ik denk dat het mij heel goed gaat doen, ik hoop het ook vooral. Het was echt heel interessant en ik voelde me echt fijn, het contact en ook hoe ik me voelde of kon uiten.

Ik wil u heel erg bedanken voor de moeite en de mooie dingen die u mij heeft meegegeven. Het is echt prachtig om het leven op deze manier te bekijken. Bedankt voor alle tips, ik zal ze zeker gebruiken! Hartstikke bedankt.

Liefs, ER (17 jaar geholpen met klacht "onzekerheid")

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


De reden waarvoor ik kwam is dat mijn zoontje van net vier jaar niet goed geaard was en hierdoor was hij niet scherp genoeg en kon de juf op school weinig contact met hem krijgen. Dit zou een probleem gaan worden op school, dus daarom heb ik een behandeling voor hem aangevraagd. Daarnaast lukte het niet om hem zindelijk te krijgen. Hij was net eindelijk bijna zindelijk, maar met het oefenen op school was het weer terug bij af. Als moeder had ik het gevoel dat school hem enorm overweldigde en dat hij het gevoel had dat hij totaal geen controle meer had over zijn leven. Kinderen moeten zindelijk zijn op school, dus ik hoopte dat de behandeling ook voor de zindelijkheid zou helpen zodat hij na de zomervakantie zindelijk zou zijn.


Het gaat een stuk beter met mijn zoontje dan voor de zomervakantie. Hij is tot mijn grote vreugde inmiddels zindelijk, dus dat is geen belemmering meer op school. 's Nachts is hij ook meestal zindelijk dus dit gaat erg goed! Ik merk ook aan hem dat hij voor zijn gevoel meer controle heeft over zijn leven. Op school gaat het ook beter dan voor de vakantie. Hij reageert nu sneller en scherper als de juf hem iets vraagt, terwijl hij voor de vakantie haar aankeek alsof hij echt geen idee had waar ze het over had.


Ik heb de behandeling als zeer positief ervaren. Mijn zoontje wilde niet de hele tijd meewerken en het mooie vind ik dat je dan als moeder plaatsvervanger kunt zijn zodat je toch de behandeling kunt uitvoeren. Er kwam een oorzaak uit die uit een vorig leven kwam en getriggerd was door emoties/verdriet van familieleden. Dit had ik zelf nooit kunnen uitzoeken zonder deze methode, dus ik ben erg blij dat dit stuk op deze manier geheeld mocht worden. Ik vind het een prachtige en praktische methode om oorzaken van problemen in je onderbewuste te zoeken en te helen.


Anoniem

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Waarvoor ben je geholpen met NEI?

Voor de boze buien van mijn zoon (6 jaar) en ik als moeder heb me mee laten behandelen.

Wat heeft het je gebracht? Wat heb je ervan gemerkt aan veranderingen?

Ik merk aan mezelf dat ik minder snel uit mijn slof schiet en dat ik veel meer rust heb in mijn hoofd. Ik voel ook minder onrust in mijn lijf. Aan mijn zoon merk ik dat als hij boos wordt dit heel kort duurt en dat het doorbroken kan worden. Ook is hij nu veel opener over zijn gevoelens zodat wij nu als ouders beter op hem in kunnen spelen en beter begrijpen. Ik zie heel langzaam dat mijn zoon weer lekker in zijn vel gaat zitten.

Hoe heb ik de behandeling ervaren?

Prettig, persoonlijk, professioneel en geduldig. Er wordt de tijd voor je genomen, ook als een behandeling langer duurt dan eigenlijk de bedoeling is.

Tjitske


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ik heb me twee keer laten behandelen door Geertje. Mijn klachten waren een continue

zeurende pijn in mijn maag. Ik heb al lange tijd klachten gehad, maar die waren sinds een jaar verdwenen. En nu sinds enige maanden begon het weer op te spelen. Door de maagpijn kon ik soms niet goed functioneren. Het neemt veel energie. Ik ben met Geertje in contact gekomen via een vriend. Hij had me getipt om eens contact op te nemen. En zodoende zat ik op een ochtend bij haar voor een kop koffie.

Nadat we wat beter kennis hadden gemaakt, vroeg ik een beetje impulsief aan Geertje of ze me kon helpen bij mijn maagpijn. En dat kon. Tijdens mijn eerste behandeling voelde ik de pijn al veranderen. Alsof de druk van de pijn er af was. Geertje legde helder uit wat ze aan het doen was en stelde me op mijn gemak. Ik vond het een prettige sessie en we maakten nog een vervolgafspraak..


Na deze tweede behandeling reageerde ik heel duidelijk. Een paar uren na de behandeling moest ik naar de toilet. Mijn ontlasting was gitzwart. Ik was eventjes bang dat het bloed zou kunnen zijn, maar ik voelde direct al dat dat niet het geval was.  Ik voelde me namelijk prima.  Mijn vader heeft een keer een maagbloeding gehad en ik heb direct gevraagd hoe dat bij hem toen ging. Dus ik stond wel op scherp en ik had er alle vertrouwen in dat dit alles te maken had met de behandeling van Geertje. Uiteindelijk is mijn ontlasting 5 dagen gitzwart gebleven. Daarna werd het weer normaal. We zijn inmiddels 4 maanden verder en de maagpijn is met de noorderzon vertrokken. Dat geeft mij een heerlijk gevoel.Ik kan Geertje dan ook zeer aanbevelen. Ze heeft een hele prettige manier van werken en het resultaat van de behandelingen was voor mij verrassend goed.


Iwan

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Ik vond het ook weer heel fijn om bij jou te zijn en bedankt dat je nog kaarten voor mij hebt getrokken. Verrassend en herkenbaar en het geeft aan dat loslaten van personen en gebeurtenissen het belangrijkste voor mij is op dit moment.

Jouw NEI-behandeling zal mij hierbij helpen en de Bachbloesemremedie ook.

Liefs, Aly

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Hoi Geertje,

Het was voor mij een hele waardevolle NEI-sessie die ik bij jou mocht beleven!

Dank je wel daarvoor en voor de aardingsoefening. Mijn nek/schouders voelen ook veel meer ontspannen aan, daar ben ik heel blij mee. Ben ook lekker aan de slag met de Bachbloesemremedies. Ook heb ik al gemerkt dat ik beter kan omgaan met soms wat dwars gedrag van de kinderen :-).

Liefs, José

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Vandaag mag ik naar Geertje, ze heeft mij uitgenodigd om te komen voor een NEI therapie. Via de site had ik mij al even ingelezen en was dus erg nieuwsgierig naar datgene wat er zou komen. In de afgelopen weken was ik “toevallig” in contact gekomen met Geertje, dit n.a.v. een bezoekje aan mijn schoonheidsspecialiste Marijke v/d Wal.

Van het één kwam het ander en Geertje gaat eerst met mij aan het werk en dan met mijn zoon. Ik had graag dat mijn zoon naar haar toe zou gaan, maar ze wilde eerst mij zien. Dus ik ga, alles voor het geluk van je kind.

Bij Geertje aangekomen, ontvangt ze mij in haar werkruimte en geeft ze mij een overzicht van datgene wat we gaan doen. Eerlijk gezegd dacht ik: veel succes en ik zie wel. Hierbij wil ik wel vermelden dat ik open sta voor dat wat gaat gebeuren.

Als eerste moet ik mijn duim en wijsvinger tegen elkaar aanzetten en haar nazeggen: ik ben (mijn eigen naam), ik ben Pietje Puk, beide keren gaan mijn duim en wijsvinger los.

Het wordt tijd om te aarden, dit gaat goed en Geertje probeert het weer. Deze keer komen mijn duim en wijsvinger niet los op het moment dat ze vraagt of ik Pietje Puk ben.

Dit verwonderde mij zeer en ik ben geraakt, vind het ongelooflijk.

Geertje gaat aan het werk om de oorzaak vast te stellen en vervolgens hier een oplossing voor te zoeken. Hiervoor mag ze in mijn onderbewuste aan het werk gaan, fascinerend om te zien hoe dat kan. Mijn spieren in de duim en wijsvinger zijn het antwoord op haar vragen.

Wanneer de oorzaak aan het licht komt mag ze het integreren in mijn leven, hiervoor gebruikt ze de meridianen in mijn oren. Ik mag mijn handen op de aangegeven plaats neerleggen en diep in en uit ademen. Zo eenvoudig wordt de oorzaak opgelost. Dit doet Geertje nog een aantal keren totdat alles is geïntegreerd en er niets meer over is.

Een bijzondere morgen om te ervaren.

Geertje en ik nemen afscheid met een knuffel en ik hoop dat het zijn werk mag doen in de tijd die voor mij ligt.

Ik kijk terug op een waardevolle periode waarin voor mij erg veel is veranderd.

Daar waar ik soms zo bang was, is nu rust gekomen.

Ongelooflijk dat dit gevoel weg was van het ene op het andere moment.

Ik heb vertrouwen dat alles goed gaat komen.

Maar er is meer op gang gekomen, iets wat ik nog niet kan vertalen in woorden maar al wel lichtelijk mag voelen.

En het voelt goed en bijzonder, dat ik dit mag ervaren en hierin verder mag groeien.


Mijn zoon (21 jaar) is ook bij Geertje geweest, vet stoer van hem dat hij hiervoor durft open te staan. Dat hij zich durft te verplaatsen in zichzelf en zich overgeeft aan voor hem een vreemde. Er gebeurt veel bij hem nadat Geertje hem geholpen heeft, hij heeft het niet gemakkelijk want het doet iets met hem. En dat iets moet een plaatsje krijgen en hij moet er voor zichzelf woorden aangeven. Maar ik laat hem dit zelf oplossen en zeg: Het komt goed jong, je bent een kanjer!!


Ik heb dit anoniem geschreven voor mijn kind.

(Note: de zoon is geholpen op zijn weg naar volwassenheid, durven vertrouwen op eigen beslissingen en die ook nemen, plannen en uitvoeren.)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Ik heb een afspraak met Geertje gemaakt i.v.m. mijn telkens terugkerende enorme boosheid, waar ik niet mee om wist te gaan en die mij a.h.w. telkens weer verlamde. Na email-contact, voorafgaande aan de afspraak, kon Geertje al aangeven, dat een NEI-behandeling hierbij zou kunnen helpen. Ze vroeg me een week vóór onze afspraak 5 positieve zinnen aan haar door te geven, die aangeven wat ik graag zou willen. Dat vond ik heel moeilijk en toen ik ze toch uiteindelijk aan haar had doorgegeven, ging ik twijfelen aan mijn zinnetjes – er teveel over nadenken waarschijnlijk. Toen ik dit naar Geertje toe uitte, kon ze me erg geruststellen en m’n twijfel wegnemen.

Tijdens de behandeling raakte ik telkens uit balans – ik ging heel erg nadenken over de vragen, die ze aan mijn onderbewustzijn stelde. Geertje was erg geduldig en liefdevol en kon me telkens weer in balans brengen. Op een gegeven moment besloot ze de vragen aan mijn onderbewustzijn niet meer voor mij hoorbaar te uiten, maar in stilte. Dat was een hele opluchting, mijn hersenen konden er nu tenminste niet meer mee aan de haal gaan. Wat er vervolgens aan het licht kwam, bleek te dateren uit drie levens geleden. Gek hè, ik geloof wel in reïncarnatie, maar nu er bij mij zó duidelijk iets bleek te spelen, wat daarmee te maken had, ontdekte ik wel wat scepsis bij mezelf en ongeloof. Maar dit bleek toch geen invloed te hebben op het resultaat van de sessie; ik ervoer opluchting naderhand en een licht gevoel en ook een ontzettende vermoeidheid. Ik kreeg een flesje met Bach Bloesems mee om het proces na de behandeling te ondersteunen én een mooie steen, die heel goed bij me past. Ik kreeg als opdracht mee om 3 maal daags de aardingsoefening te doen, die ik meekreeg.  Deze doe ik nu nog dagelijks, gewoon omdat ik ’t prettig vind en ik zo beter in m’n eigen energie kan blijven. Ik ervaar, dat ik meer inzicht krijg in m’n emoties en er gemakkelijker en ontspannener mee om kan gaan, het voelt allemaal wat lichter en daar ben ik Geertje dankbaar voor. Ik heb het contact met Geertje zowel vóór, tijdens als na de behandeling als heel prettig, liefdevol, zorgvuldig en betrokken ervaren. Dank je wel Geertje!

GHS

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Nadat ik het voedingsadvies van Geertje Swart heb opgevolgd heb ik meer energie, voel ik me lekker en gaat het stukken beter! Ik sport weer 3x per week en kan het werken weer aan.

Afgelopen 1.5 jaar heb ik met een burn-out thuis gezeten.  Klachten die ik had waren duizelig, de wereld draaide om me heen, geen prikkels van buiten meer kunnen verdragen, moeite met communiceren, extreem moe, me futloos en afgemat voelen, overal pijn en niet meer helder kunnen denken.

Geertje wilde mij graag helpen en heeft mij gevraagd een aantal weken bij te houden wat ik zoal at en dronk. Ik dacht dat ik altijd gezond leefde door zoveel mogelijk biologische producten te gebruiken, zo min mogelijk geraffineerde producten en halffabricaten uit potjes, zoveel mogelijk verse groenten en kruiden, speltbrood, kruidenthee en vooral geen alcohol.

Wat bleek, ik dronk veel kruidenthee maar geen water. Ik verzuurde doordat ik alleen maar geitenkaas en speltbrood at, maar geen rauwkost. Veel gekookte groenten en vlees maar geen rauwe groenten. Naast veel koolhydraten bleek ik veel suikers te eten als koekjes en te veel fruitsappen te drinken.

Geertje adviseerde mij 1.5-2 liter bronwater te gaan drinken, te stoppen met koffie, op iedere boterham iets van rauwkost te doen i.p.v. alleen maar geitenkaas en bij iedere maaltijd een kleine salade of rauwe groenten te eten om te ontzuren. Verder adviseerde zij mij meer koudgeperste oliën van Aman Prana over mijn speltboterham te doen en over mijn salades.  Meer vitamine C, B1 en Borium te gebruiken. Volgens Geertje kwam mijn vermoeidheid doordat mijn lichaam verzuurde door verkeerde voeding.


Ter ondersteuning om mijn vitaliteit weer op peil te krijgen en mij weerbaarder te maken voor de buitenwereld heeft Geertje voor mij ook een Bachbloesemremedie samengesteld en een DNA-complex buisje om in mijn aura te dragen. Iedere dag doe ik een paar druppels van de Bachbloesemremedie in een glas water en gebruik ik de DNA-complex.


Na twee weken mijn voeding aangepast te hebben en gebruik gemaakt te hebben van de Bachbloesemremedie en het DNA-complex ging ik me al fitter voelen. Als eerste merkte ik dat ik 's avonds niet meer op de bank in slaap viel, het werken beter kon volhouden, ik na het werk nog energie had en dat mijn hoofd weer helder werd zodat ik weer in staat was om na te denken en te studeren. Het zware, doffe en duffe gevoel werd een stuk minder. Een maand later stond ik na het werk weer 3-4 x per week een uur in de sportschool of liep ik buiten hard. Ander bijkomend voordeel was dat mijn huid weer stralend werd en ik een paar kilo’s ben kwijtgeraakt. Tevens heb ik weer behoefte om mijn sociale contacten aan te halen. Ik ben weer vrolijk en straal weer zoals vanouds en zit weer lekker in mijn vel.

 

Geen mens is perfect en sommige dagen lopen soms anders dan gedacht waardoor ik soms een dag of een paar dagen niet de juiste voeding eet. Ik bemerk nu dat als ik even verkeerd eet, en dus weer verzuur, dat het vermoeide slome gevoel weer terug komt.  Als remedie maak ik tegenwoordig direct een verse groentesap van rauwe groene groenten en probeer me daarna weer aan het voedingadvies van Geertje te houden. Vaak na een paar uur voel ik me al weer beter.

Ik heb zeer veel aan de adviezen van Geertje gehad, ik voel me weer fit en vrolijk en kan de wereld weer een stuk beter aan! Het doffe en vermoeide gevoel ben ik zo goed als kwijt. Ik kan het voedingadvies, de Bachbloesemremedie en het DNA-complex van Geertje aan iedereen aanbevelen ook aan mensen zonder gezondheidsklachten, maar die bewuster en gezonder willen leven.

Elvira Andela

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

© Helen op Natuurlijke Wijze | Geertje Swart Hazen | Top 5 8606JT Sneek 06 29115607 |  info @ helenopnatuurlijkewijze.nl | KvK 59142383

Fotobronnen: eigen foto's, Jeroen Schaaphok, Eeke Vriesema en pixabay.com

Reacties deelnemers workshop leren pendelen

 


"Vond het interessant en draag momenteel het steentje aan een touwtje op mijn huid. Maar om nu al mijn beslissingen van een steentje aan een kettinkje af te laten hangen gaat me te ver. Maar het kan soms wel een hulp zijn als je twijfelt."

Note: in de pendelcursus leer je naast het pendelen  je "gezonde verstand" te gebruiken en controlevragen te stellen.


"Hallo Geertje,

Ik vond de workshop erg leuk om te doen. Voor mij was het een opfriscursus, omdat ik al eerder gependeld heb maar zeker de moeite waard. Niks geen hocus pocus, maar met beide benen op de grond. Ook leuk om mensen te ontmoeten met dezelfde interesses als ik. Verder gewoon een leuke, gezellige middag gehad. Ik ging met een fijn gevoel weer naar huis.

Lieve groet, Jeannette"


“Ik vond het erg leuk om te leren pendelen ik was ook erg onder de indruk dat het echt zomaar gebeurde.

Ik ben lekker aan het oefenen en heb al leuke uitslagen gekregen.”


"Hallo Geertje,

Wat een fijne locatie. Ik vond het ook heel speciaal met fijne mensen.

Bijzonder hoe de pendel werkt, vanmiddag thuis aan de slag geweest. En het werkt!

Bedankt nogmaals Geertje voor de bijzondere workshop.

Hartegroet van Anita"


"Ik heb het ook als een zeer bijzondere avond ervaren. Ik was ergens wat bang, dat ik er te nuchter voor zou zijn. Heel bijzonder allemaal.

Inmiddels heb ik al een paar vragen beantwoord gekregen die mij vooral voor mijn zoon de dingen wat duidelijker maken!

Ik vond het een prettige sfeer, waarbij de thee en koekjes het nog wat extra's gaven!"


"Dank je wel voor de workshop gisteravond. Ik vond het heel bijzonder en ook dat de workshop doorging terwijl ik helemaal alleen was.

Toeval bestaat niet en daar geloof ik ook in. Het is weer een stapje verder in mijn reis. En ook het besef van de stapjes die ik al heb gezet en dat ik vooral geduld moet hebben en aarden.

Fijn om ook herkenning te ontdekken van de reis die Geertje heeft gemaakt. Af en toe dwalen we wat af omdat ik zo ontzettend gefascineerd ben door alles wat met energie te maken heeft.

Van tevoren had ik allemaal vragen op geschreven en al deze vragen zijn beantwoord door de pendel, die Geertje voor mij had uitgezocht.

En toen pendelen…. wat geweldig dat het lukte. Halverwege werd ik moe en dan werkt de pendel niet meer en deed Geertje voor mij het pendelen.

Deze avond heb ik weer heel veel geleerd. Hoe ouder ik wordt, hoe meer ik wil leren😊.

Groeten van Roos"


 

"Hoi Geertje, ik wist niet goed wat ik kon verwachten, misschien zelfs wel wat sceptisch.

Mijn verbazing was dan ook groot toen de pendelsteen begon te bewegen. Heel bijzonder.

Ik ben  een ervaring rijker en ga het zeker thuis ook proberen.

Bedankt voor de leuke avond.""Wat een interessante avond. Geertje heeft zelf zo veel kennis en weet feilloos de weg in talloze naslagwerken. Ik ging naar huis met allemaal ideeën en nieuwe inspiratie. Ook kreeg ik een boekje over het pendelen mee. Heel informatief in heldere taal uitgelegd hoe je het pendelen kan leren.

Het was een leuke, informatieve avond. Zeker een aanrader voor degene die er voor open staat wat meer met zijn/haar intuïtie te doen."


 


"Net thuis van de pendelworkshop en uiteraard was mijn vrouw heel benieuwd wat we hebben gedaan en wat ik heb geleerd.

Ik liet haar de cirkel zien met de lijnen a en b, de pendel sloeg uit op wat ik vroeg. de reactie van mijn vrouw: wat bizar.

Hierna heb ik uit mijn kaarten een kaart gependeld.....precies dezelfde kaart als die jij gependeld had.

Ik laat haar zien wat is ja, wat is nee, wat is geen mening en wat is geen antwoord.

Bij de laatste was ik heel benieuwd omdat de pendelketting begon te trillen toen ik bij jou was.

Opnieuw gaf de pendel precies dezelfde dingen aan. (vooral dat trillen vond ik heel bijzonder).

Kun je ook een kaart voor mij pendelen vroeg mijn vrouw??

dus ik vraag de pendel of ik dat mag doen, het antwoord ja.

Vanavond hadden wij een gesprek over het werk gehad en jawel er kwam een kaart met betrekking tot het gesprek wat wij hadden gehad.

Ik vind het heel bijzonder."


 


"Zonder verwachtingen maar erg nieuwsgierig heb ik deelgenomen aan de workshop pendelen. Ik heb het als een bijzondere avond ervaren. Mijn eerste reactie was; ik kan het ook...

Goeie uitleg met een mooi boekje erbij waarin je alle uitleg rustig nog eens terug kan lezen. Bedankt voor de bijzondere avond.

Groet Suzanne"

 


"Het was een leuk groepje en erg Zen. Ik heb er veel plezier aan gehad en heb het als heel aangenaam ervaren. De uitleg was rustig en duidelijk, naast gezellig met de thee en koekje, in een hele knusse atmosfeer. Een mooi aangekleed atelier zou ik het haast willen noemen.  Ik heb er zeker van geleerd en vond het erg interessant.

Dank je wel Geertje"


 


"Hallo Geertje,

Ik heb de pendelavond als heel prettig ervaren. Je had een fijne sfeer gecreëerd in de ruimte waar we pendelden en straalde zelf warmte en rust uit.

Hierdoor kon ik me goed losmaken van de dagelijkse beslommeringen en voelde ik sinds lange tijd weer heel duidelijk positieve energie stromen.

De inhoud van de cursus zelf is prettig opgebouwd, niet te uitvoerig, ook niet te beknopt.

Je kunt direct aan het werk met een pendel die bij je past. Uitleg over waarom de steen bij je past is opgenomen in de overzichtelijke reader. Fijn!

Naast het goed leren pendelen is het pendelen naar een goede tarotkaart  voor mij een aanwinst!

Je begeleidt deze sessies, indien nodig of gewenst, met je eigen heldere gaven.

Dat is een fijne aanvulling op de inhoud van de avond omdat het bij pendelen en tarotkaarten veelal om levensvragen en geliefden gaat. Bedankt voor de fijne avond,

Anita"


 


"Ik vond het een fijne avond je legt alles duidelijk uit en neemt er ook de tijd voor.

De pendel die je voor me hebt uitgezocht past perfect bij me, ik ga er zeker mee oefenen.

Je bent een lieverd en voelt mensen goed aan.

Ik draag de pendel al aan een ketting om mijn nek, zo heb ik hem altijd bij me. En dat voelt goed.

Liefs , Angelina"


 


"Geertje, het was een hele fijne en gezellige pendel avond

van jou hebben we nauwkeurig geleerd met de pendel te werken wat heel belangrijk is, voor een goede uitslag.

Het was een zeer ontspannende avond.

Hierbij bedank ik je voor de goede uitleg en informatie die we hebben mogen ontvangen."


 


"Hi Geertje,

Ik heb genoten van de workshop pendelen. Alleen al het samenzijn met gelijkgestemden is al een pré.

Ik kan geen verbeterpunten bedenken, heb genoeg geleerd om zelf aan de slag te gaan.

Ga door met je mooie werk!"


 


"Hallo Geertje, de cursus heb je heel duidelijk en met veel empathie naar de cursisten toe gegeven.

Ook het cursus materiaal is heel verzorgd en duidelijk.

Door de oefeningen onder jouw leiding konden we (ik) ons snel de basishandelingen van het pendelen eigen maken.

Ook de do's en don'ts wist je ons helder mee te geven.

Al met al een leuke leerzame cursus, met in ieder geval nu toch wel bijzonder leuke cursisten.

Die toch ook een gemeenschappelijke basis cq achtergrond hadden.

Met hartelijke groet,

Louis"


 


"Hoi Geertje, de avond met gelijkgestemden was heel fijn, de energie waarde lekker rond, het huisje werd warm, de sfeer was goed! Pendelen heb je duidelijk uitgelegd, het ritueel ervoor, ook met reinigen vind ik mooi. Ik vond het een fijne avond, iedereen had zijn waarde en zijn kracht én....ik vond de prijs super, ikzelf zit met kleine beurs wat in de alternatieve groep nogal eens uitsluiting geeft, ingewikkeld geld... Alle liefs Adriana"


 


"Hoi Geertje, Mijn eerste reactie van het pendelen is; Oh ik kan het ook!! Heel bijzonder, ook de medecursist met de zelfde naam en achternaam, hoe vaak komt dat voor. Mooie steen heb je ook uitgezocht voor het pendelen. Ik pendel zo nu en dan en dan ben ik weer verbaasd dat het werkt. Hartelijk dank en wie weet tot een volgende workshop of beurs. Groet, Tineke"


 


"Lieve Geertje, gedurende de avond ging steeds meer blijken hoe geweldig de steen door jou uitgekozen bij mij past. Ik vond het pendelen heel bijzonder, was mijn eerste live ervaring. Dit en de hele avond gaat mij zeker sterken in mijn zelfvertrouwen en ook een mooie extra oefening om te aarden en open te staan, mij te verbinden. Dank je wel voor een geweldige avond!"


 


"Woensdagavond bij Geertje een pendel workshop gedaan. Geertje had een mooie pendelsteen voor me uitgezocht. De beschrijving van de steen was precies goed. Geweldig. !! Zeer gezellige medecursist. Ontspannende avond vol verbazingen. Zo'n avond waar je bij thuiskomst nog van kan nagenieten. Heerlijk. Bedankt Geertje"


 


"Lieve Geertje,

Een hele mooie avond gisteren. Je geeft duidelijk uitleg en de uitleg in de vorm van een boekje is heel handig en goed te volgen. Een mooi hulpmiddel. Je bent een goede "lerares" en je legt het uit met hart en ziel.

Je kunt heel veel met pendelen. Ik heb er zeker wat van geleerd en ik ga er mee aan de slag.

Ik vond het heel mooi dat je voor twee van de andere cursisten een pendel had uitgezocht die echt bij hun paste. Ik vind het bijna jammer dat ik geen pendel via jou heb laten uitzoeken.

Met inspirerende en lieve groet, Ingrid Pastijn"

Reacties deelnemers Voedingscursus Wegwijs in Voedingsland


 

"De cursus heeft voldaan aan mijn verwachting. Toch veel nieuwe dingen gehoord en gelezen. De informatie was ruim voldoende en een mooi naslagwerk aan overgehouden.Twee uur voor een lesavond is prima, omdat wij om 19.00 uur van start gingen had dat als voordeel dat we op tijd klaar waren en dan nog iets aan de resterende avond hadden. De manier van overbrengen was voor mij prima en wat mij opviel was dat wanneer Geertje meer vanuit haarzelf ging vertellen er enthousiasme en drive vanaf straalde. Voor de lesstof die we hebben besproken was 5 avonden voldoende. Er was overal tijd en aandacht voor. Geertje heeft voldoende kennis over de onderwerpen. Ook de boeken die ze er iedere avond bij had liggen vond ik van toegevoegde waarde.""Ik vond het ontzettend leuk en leerzaam om mee te doen met jouw voedingscursus. Deze avonden hebben mij een vele bredere kijk op voeding gegeven en op gezond eten. Ik werd mij bewust dat ik qua maaltijden behoorlijk vast hield aan bepaalden gewoontes/ patronen. De urinemetingen die elke avond gedaan werden maakten het ook heel inzichtelijk wat voeding voor effect heeft bij je.

Dit stimuleerde mij om hierin veranderingen aan te brengen en te testen maar vooral ook te voelen wat voeding voor invloed heeft op je gemoedstoestand en energie.

Ik vond het elke avond ook weer heerlijk om jouw lekkernijen, hapjes en drankjes, te mogen proeven! Een aantal daarvan ga ik zeker thuis ook nog eens maken.

Jij hebt veel kennis over dit onderwerp Geertje en jouw instelling om ons vanuit verschillende visies iets mee te geven en daar vooral zelf uit te laten halen wat ons aanspreekt vond ik heel fijn.

De cursus was zeker naar verwachting en de map vol informatie een mooi naslagwerk om nog eens in terug te bladeren. Bedankt!"


 


"De cursus avonden over voeding is voor mij heel waardevol en leerzaam geweest.

Geertje reikt verschillende methoden aan over voeding en je kunt zien dat ze dan in haar element is want tijdens deze avonden straalt ze. We hebben heerlijke dingen geproefd mmmmm.

Nu is het de kunst om dit thuis vol te houden.

Ga ermee door Geertje."


 


"De cursus was qua niveau boven verwachting. De informatie was voor mij voldoende en droeg niet alleen bij, maar friste ook mijn kennis over voedingsleer op!

De lengte en duur per lesavond was goed. Door de leuke en enthousiaste uitwisseling onderling de ruimte te geven , leek de tijd te kort en was de avond zo om. Als we niet aan tijd gebonden waren geweest, hadden we nog uren door kunnen gaan. Ja en dat kan natuurlijk niet! Het zegt veel over de manier, waarop je de stof hebt overgebracht. Mooie presentatie, overzichtelijk en uitgebreid. Er komen steeds meer mensen die met hun geweten en hart  hun  voedsel   samenstellen.  Het is jou op het lijf geschreven om daar mensen in  te begeleiden  en bewust te maken."

 


“De urine proefjes waren heel duidelijk voor mezelf hoe ik zelf iets kan doen. Het proeven is leuk. Fijne afwisseling met de theorie. Mijn beeld dat allerlei mensen die met voeding bezig zijn en allen een eigen visie hebben en dat dit soms lijnrecht tegenover elkaar staat is bevestigd. Uitzoeken wat er bij mij past is nog steeds mijn devies. Opletten op E-nummers e.d. werd weer eens bevestigd. Eigenlijk als ik zo kort terugkijk, hebben we voeding werkelijk van heel veel kanten bekeken in die vier avonden. Het was fijn om de informatie op papier mee te krijgen. Nalezen thuis helpt mij om in mijn hoofd de informatie te ordenen.

Veel informatie over allerlei visies op voeding. Zelfs een paar voor mij onbekende meningen en dat is precies wat ik wilde: overzicht.”“De cursus geeft genoeg stof tot nadenken! Er is tijdens de cursus veel informatie gegeven, het is echter best wel complex, je moet voor mijn gevoel wel keuzes maken wat betreft waar je mee aan de slag wilt.”“De cursus was eigenlijk echt naar mijn verwachting. De informatie tijdens de cursus was voldoende en praktisch; ik ben er direct mee aan de slag gegaan. De derde avond vond ik het accent veel liggen op afvallen, waar ik persoonlijk niet veel behoefte aan had. Ik heb er veel aan gehad, ben weer even met mijn neus op de feiten gedrukt en eet nu gezonder dan voor de cursus (geen pakjes/zakjes, meer groente en fruit, minder vlees, minder suiker en ik let veel meer op ingrediënten, etc.).”